Снимка: Булфото, архивОбщественият доставчик на природен газ /Булгаргаз/ възстановява суми

...
Снимка: Булфото, архивОбщественият доставчик на природен газ /Булгаргаз/ възстановява суми
Коментари Харесай

Парламентът прие допълнението на Закона за енергетиката за по-евтиния газ

Снимка: Булфото, списък

Общественият снабдител на природен газ / " Булгаргаз " / възвръща суми по контракти за доставката му, подписани с крайни доставчици и на лица, на които е публикуван лиценз за произвеждане и транспорт на топлоенергия от 1 януари до 31 март 2020 година, както и на такива, чийто лиценз е публикуван сред 5 август 2019 година и 31 декември 2019 г. 

Това е залегнало в допълнение на Закона за енергетика, което Народното събрание одобри на второ четене, написа Novini.bg.

То се постанова поради подписаното сред съветската компания " Газпром Експорт " и " Булгаргаз " ЕАД допълнение от 2 март 2020 година към контракта от 15 ноември 2012 година за доставка на природен газ. Допълнението докара до понижаване на цената на природния газ с над 40 % от 5 август 2019 година Поради това " Булгаргаз " би трябвало да възвърне надвзетите суми на клиентите си.

Промените плануват опция КЕВР да приема решения за одобряване на цени на природния газ със задна дата от 5 август 2019 година до 31 март 2020 година

Комисията, в сходство с смяната на цената, по която публичният снабдител продава природен газ, променя цените, по които крайните доставчици продават на клиенти, присъединени към съответните газоразпределителни мрежи.

В период от 20 дни от приемането на решенията публичният снабдител пресмята сумите за възобновяване, заплатени за доставените количества, по цените, открити от КЕВР до влизането в действие на измененията, и подписва съглашение с лицата, с цел да бъдат парите възобновени. Средствата се връщат в 14-дневен период от сключването му.

Изчислената разлика се приспада от крайните доставчици от дължимите от крайните клиенти суми за месеца, в който е изчислена разликата.

За крайните клиенти, при които разпределението на топлинна сила се прави за регистриран интервал от една година, се изготвя обща изравнителна сметка за постройката и самостоятелни за обособените консуматори, като в нея се означават ценовите интервали.

Когато през някой от тези интервали краен доставчик не е купувал от " Булгаргаз ", цените, на които е продавал на клиента за това време, не се променят, планува различен текст от закона.

Промените в цените ще се ползват за покупко-продажби с природен газ, подписани от участници на пазара по свободно контрактувани цени и/или на проведен борсов пазар.

Предвижда се цените, по които публичният снабдител продава природен газ на крайните доставчици на природен газ, да се утвърждават ежемесечно от КЕВР и да се ползват от първо число на месеца, за който са одобрени.

До края на май " Булгаргаз " ще върне всички надвзети пари за природния газ, а до 31 октомври 2020 година КЕВР би трябвало да показа на Народното събрание за сведение подробна информация за възобновените суми.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР