Снимка: Булфото, архивИзключително високи и необичайни за сезона температури бяха

...
Снимка: Булфото, архивИзключително високи и необичайни за сезона температури бяха
Коментари Харесай

Измериха температура от 18 градуса у нас днес

Снимка: Булфото, списък

Изключително високи и необикновени за сезона температури бяха регистрирани през днешния ден у нас. 18 градуса доближи температурата в Ахтопол, 17 във В. Търново, 14 беше в доста градове - София, Бургас, Плевен.

Предстои смяна. В Западна България, в това число и в София, към този момент заваля. В околните часове плътна облачност ще обхване съвсем цялата страна, а превалявания - основно западната половина. От северозапад ще нахлува по-студен въздух и до сутринта тук-там в крайните северозападни и западни региони е допустимо дъждът да се примесва със сняг. Минималните температури на следващия ден ще са сред 3° и 9°, оптималните - от 7° до 15° Ще бъде облачно, в доста региони с превалявания. Постепенно вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, а в Дунавската низина ще се усили.

В планините за следващ ден ще бъде доста прохладно със мощен, по билата краткотрайно плевел, към момента югозападен вятър. Ще бъде облачно, в доста региони с превалявания.

Границата сред дъжд и сняг ще се спусне до надморска височина към 1000 метра. Максималните температури на Алеко, в Боровец и Пампорово ще бъдат към нулата.

И към времето сега, от високо - на сателитната фотография добре се вижда плътната облачност, която към този момент покрива западната половина от нашата страна, както и западните региони от Балканите, където и на следващия ден ще има обилни превалявания от дъжд.

Проливни превалявания от дъжд се чакат и в Украйна. Облачно ще се задържи и и в по-голямата част от континента, в доста региони с превалявания - и от дъжд, и от сняг. Съществено захлаждане се чака на Пиринеите.

Застудяване и у нас в околните дни. Ще продължи и да вали, като в петък в Западна България се чакат обилни количества, а в северозападните региони и Предбалкана дъждът ще минава в сняг. В събота и неделя сняг ще вали в съвсем цялата страна, като се изключи Черноморието и южните региони.

В понеделник едва ще се затопли, само че ще остане облачно и с спирания ще продължи да превалява, към този момент най-вече дъжд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР