Снимка Булфото, архивЧрез Окръжен съд Благоевград 84-годишният Х. С. П.

...
Снимка Булфото, архивЧрез Окръжен съд Благоевград 84-годишният Х. С. П.
Коментари Харесай

84-годишен осъди банка за дискриминация

Снимка Булфото, списък

Чрез Окръжен съд Благоевград 84-годишният Х. С. П. от благоевградското село Селище осъди банка по Закона за отбрана от дискриминация.

Възрастният мъж, който се придвижва единствено с инвалидна количка, е завел цивилен иск поради неосигурен достъп на хора с увреждания до банковото институция, съобщи plovdiv24.bg. През 2017 година Х. С. П., съпроводен от щерка си, два пъти правил опити да влезе в банковия клон, с цел да си направи депозит. Той избрал да отиде в съответната банка на ул. “Крали Марко “ № 1 в гр. Благоевград поради положителните лихви, само че множеството стълби и неналичието на построена естакада не му разрешили да влезе в постройката. Мъжът се почувствал " втора употреба " човек и решил да съди банката за 4800 лв..

Вчера въззивен състав на Окръжен съд Благоевград, с ръководител и докладчик областен арбитър Владимир Ковачев осъди банката да заплати на ищеца сумата от 2000 лв., дружно със законната рента върху нея, считано от 18.12.2017 година до окончателното погашение, като отхвърли претенцията за разликата сред присъдените 2000 лв. и претендираните 4800 лв..

Банката е наказана и на съображение член 71, алинея 1, т. 2 от Закона за отбрана от дискриминация, а точно - да построи и поддържа архитектурна среда, която да не затруднява достъпа на лица с увреждания до клона й в гр. Благоевград, ул. " Крали Марко " № 1, както и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни нарушавания.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР