снимка БулфотоАко заговорим за новия български бюджет, дават се доста

...
снимка БулфотоАко заговорим за новия български бюджет, дават се доста
Коментари Харесай

Дянков: Мерките при бизнеса да не са само социално ориентирани

снимка Булфото

" Ако заговорим за новия български бюджет, дават се много пари, не съм срещу това, само че съгласно мен идващите две години ще са дефицитни. Въпросът е по какъв начин ще оказваме помощ на бизнеса, тъй като доста от ограниченията са обществено насочени ", съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков  пред Нова тв.

Той е на мнение, че в този момент не би трябвало да се вършат опити за помощ, а да има проект по какъв начин ще се работи при последваща вълна. Според него обаче в България това не е по този начин и даде за образец мярката 60/40, за която държавното управление е отделило 4 месеца, с цел да я вкара.

" Добре е да има обществени ограничения, само че нито децата, нито пенсионерите създават народен артикул. Това го прави бизнесът. И в случай че не му се помогне в този момент, ще е прекомерно мъчно по-късно ", счита Дянков.

Бившият финансов министър е на мнение, че светът не е бил квалифициран за ковид и е изчаквал ненужно.

" За страдание занапред се научаваме. Дори огромни страни като Съединени американски щати потеглят неприятно и се учат в придвижване. Тук ограниченията не са падали и съвсем всичко е затворено. Всички стоят у дома към този момент 7 месеца, а огромните организации възнамеряват да отворят чак след година ", сподели Дянков.

Той добави, че в Съединени американски щати е имало подценяване на вируса и от президентската администрация, за разлика от Европа. Според него по този метод рецесията се е задълбочила и страната се е изправила бързо пред няколко талази.

" Ако затворим още веднъж, огромна част от секторите няма да могат да излязат от рецесията. Икономиката е динамична, само че доста от бизнесите ще изчезнат. Може и други да се основат, само че това ще стане постепенно ", изясни Дянков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР