Снимка: БТАСлед като зърнопроизводителите организираха протести в цялата страна срещу

...
Снимка: БТАСлед като зърнопроизводителите организираха протести в цялата страна срещу
Коментари Харесай

След като зърнарите протестираха срещу вноса на украинско зърно, се оказа, че то не е опасно

Снимка: Българска телеграфна агенция
След като зърнопроизводителите проведоха митинги в цялата страна против вноса на украинско зърно с аргумента, че внасянето му в България е безотговорно, а самото жито е рисково и негодно за консумация, през днешния ден министърът на земеделието съобщи в ефира на NOVA, че то не е рисково.

„ Украинското жито, което влиза в страната ни, не е рисково “, сподели служебният министър Явор Гечев. „ Прави се подсилен фитосанитарен надзор, по-голяма част от пробите дават отговор на европейските условия, само че има и отклоняване “, разяснява той.

„ У нас се основава рецесия на свръхпредлагане и това въздейства на цените. Зърното, което произвеждаме в България, напълно дава отговор на всички стандарти и е по-добро “, сподели Гечев.

„ Криза на свръхпредлагане “ е просто още един метод да се каже, че пазарът работи в условия на засилена конкуренция. Кризата тук не е за потребителя, който ще има опция да заплаща по-малко, а за производителя, който ще би трябвало да се конкурира, вместо да работи при монополни условия. В последна сметка се оказва, че точно това е повода за неодобрение, а не съществуването на „ рисково “ жито на пазара ни.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР