Снимка-БГНЕСХореографи, музиканти и танцьори излязоха на протест срещу дискриминацията към

...
Снимка-БГНЕСХореографи, музиканти и танцьори излязоха на протест срещу дискриминацията към
Коментари Харесай

Разпускат ли мерките за залите за изкуства?

Снимка-БГНЕС

Хореографи, музиканти и танцьори излязоха на митинг против дискриминирането към изкуството. След среща с министрите на културата и опазването на здравето протестиращите получиха уверения, че в края на месеца ще има нов правилник за тяхната работа, съобщи Българска национална телевизия.

Протест организираха във Варна и в София като в поддръжка за настояванията им за отваряне на школите и залите се оповестиха сътрудниците им от цялата страна.

" Залата към този момент за повторно през годината я затварят, а това е нашето занимание ", сподели Атанас Ганчев.

" Танцувам от 10 години с тези хора и последната една година се усещаме извънредно дискриминирани за това, че не можем да танцуваме ", споделя Стела Иванова.

„ Ако този митинг не реализира резултати, имаме подготвеност всеобщо да стартираме непокорство, т.е. да стартираме да отваряме залите без публично позволение ”, съобщи Иван Иванов, член на УС на СОЛИ.

В София протестиращите подредиха национални носии и балетни пачки пред Здравното министерство.

Милена Налбантова - ръководител на Съюза на организациите за любителско изкуство: На този стадий няма да има нова заповед, само че в идната заповед изрично ще бъде планувано нашите занятия да бъдат освободени от възбрана. Разхлабване на ограниченията ще има сигурно от февруари, в миг, в който се потвърди, че понижава тази заболеваемост.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов е подчертал, че сега приоритет са здравето и животът на хората. Но даде обещание да има разхлабване на ограниченията при спад на заболелите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР