Снежана Георгиева, Има една такава детска смешка, която децата използват,

...
Снежана Георгиева, Има една такава детска смешка, която децата използват,
Коментари Харесай

Снежана Георгиева: Ти ли ме бутна или сам паднах?

Снежана Георгиева,

Има една такава детска хумореска, която децата употребяват, когато желаят да кажат на другарчето си, че единствено си е отговорно. Нещо такова следим тези дни към засилилото се да пада държавно управление. Но кой ли му е отговорен? Като изключим дежурния пакостник ГЕРБ, никой! Капанът си беше заложен през цялото време, от момента, в който обединението – Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България приложиха към себе си същата тази формула за работа, известна в бизнеса като „ ин хаус “, против която сякаш поведоха битка.

Политическият „ ин хаус “

Формулата беше избрана от днешните ръководещи като врата в закона за приемане на публични поръчки от свои хора, без конкурс. Голямата компания получава поръчката, а след това тя си назначава свои компании като подизпълнители. Просто, ясно и доходоносно.

Същата формула, едно към едно, приложи и образуванието „ Продължаваме промяната “ (ПП). Макар и неразбираеми като политическа конструкция, партия ли са, съдружие ли са, двама души ли са или двайсет, няма значение. Поръчителят, в тази ситуация народът, им разпореди ръководството на страната. Те какво направиха? Защото нямат нито потенциала, нито инструментариума да я изпълнят, раздадоха властта на подизпълнители – Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България. Тази формула беше употребена и с цел да хвърли прахуляк в очите на гласоподавателите на тези, които се кълняха в майка си и татко си, че в никакъв случай, но в никакъв случай няма да ръководят с Българска социалистическа партия.

И по този начин, всеки един от тези политически „ подизпълнители “ (ДБ, Българска социалистическа партия, ИТН) се споразумя поотделно с огромния реализатор Политическа партия, спечелил поръчката, в тази ситуация доверието на народа. Всяка партия получи парче от властта и стартира да ръководи своето си. Така, в случай че някоя една от тях сгафи, другите са чисти и нямат нищо общо. Политическа партия също.

Така изкривено беше зачената тази четворна коалиция, която куцукайки, поведе народа към „ светлото бъдеще без корупция и обири “. Така и не видяхме съдружно съглашение с ясна стратегия и отговорност.

И по сходство на „ ин хаус “ поръчките в бизнеса, политическият „ ин хаус “, Политическа партия раздаде по парче власт на политическите подизпълнители, като резервира за себе си най-голямото парче и се отдръпна от отговорността.

Отговорността

Войната в Украйна направи по този начин, че още
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР