От Фейсбук профила на Борислав ЦековПрокремъската ченгеджийница пак надига главица

...
От Фейсбук профила на Борислав ЦековПрокремъската ченгеджийница пак надига главица
Коментари Харесай

Прокремъската ченгеджийница пак с бурливи блянове за путинизация и президентска република

От Facebook профила на Борислав Цеков

Прокремъската ченгеджийница отново надига главица с бурливи мечти за путинизация на България, т.е. за „ мощна ръка “ и президентска република. Защо били нужни такива „ революционни “ трансформации ли? Щото била рекордно ниска изборната интензивност, изясняват почитателите на властническите режими на „ груповия Изток “.

Това било делегитимирало политическата и конституционна система. Моля? Я, отново? Това са безподобни нелепости, които безрезервно се тиражират от всевъзможни социолози и политолози, щото по този начин им се коствало. Трябва да сме наясно с няколко базисни положения. Избирателната интензивност е ниска на първо място поради каскадата от избори. Направете наесен отново избори и ще е още по-ниска. Това не е проблем на формата на държавно ръководство. Къде по света си сменят формата на държавно ръководство, щото правели избори през ден в даден къс исторически интервал, и това напълно естествено свалило изборната интензивност? Никъде. Дори и в Италия, която преди години беше прословута с политическата си неустойчивост и правеше избори през 6 месеца.

Точно противоположното е правилно - Конституцията и парламентарната република, които у нас са признати от едно Велико национално заседание, определено - чуйте деликатно! - при изборна интензивност от 90,76%, е оня политически пиедестал, онази правно-политическа котва, която подсигурява стабилността даже и при такива спешни политически интервали, в които се намираме понастоящем. С каква политическа легитимност днешните - определени и неизбрани  - при толкоз ниска изборна интензивност, ще слагат под въпрос формата на държавно ръководство? Путинизацията на България във тип на президентска република значи отделяне на България от Свободния свят. И закрепостяването ни към евразийските тирании от геополитическия четириъгьлник на злото - Москва-Пекин-Техеран-Пхенян.

Няма да мине!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР