Снаха на починалия заради коронавирус 70-годишен музикант от Брестовица Ангел

...
Снаха на починалия заради коронавирус 70-годишен музикант от Брестовица Ангел
Коментари Харесай

Снаха от Брестовица може да запали с К-19 Цалапица

Снаха на умрелия поради ковид 70-годишен музикант от Брестовица Ангел Ламбов може да трансферира пожара на болестта в Цалапица, написа " Марица ". 40-годишната жена се е почувствала зле в четвъртък вечер, вдигнала е висока температура и незабавно е откарана в пловдивска болница. Вече й е изработен PSR тест за COVID-19, само че резултатът още се чака.

Паниката е огромна, тъй като по Великден бай Ангел и негови родственици са били на посетители в дома на снаха му. Тогава край трапезата се събрали 25-30 души, настояват съседи на разболялата се жена.

В момента в Брестовица има 22 потвърдени случая на ковид като всички са от фамилията на Ангел Ламбов и още една роднинска фамилия.

Много е евентуално на 19 април, когато беше Великден, пристигналите за купона в Цалапица към този момент да са били носители на болестта. Ако направената проба на снахата на бай Ангел се окаже позитивна, това ще бъде първи случай в селото.

Кметът на Цалапица към този момент си е прекъснал отпуската и незабавно е разпоредил да се стартира стерилизация в двете ромски махали, научи още " Марица ". Там живеят към 200-300 души, които обаче поддържат връзка интензивно между тях. Макар кметът да се надява за негативен резултат от теста, той е наредил общински чиновници да стартират да пръскат улиците и входните порти в двете махали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР