Смяната на ръководството на БЕХ е положителна и много закъсняла

...
Смяната на ръководството на БЕХ е положителна и много закъсняла
Коментари Харесай

Румен Петков: Смяната на ръководството на БЕХ е положителна и закъсняла стъпка

Смяната на управлението на БЕХ е позитивна и доста закъсняла стъпка. Това съобщи пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и добави, че при задоволително енергични дейности могат да бъдат решени позитивно кадровите проблеми в „ Булгартрансгаз” и „ Ай Си Джи Би “.

„ Искам да съветвам най-любезно началника на „ Булгартрансгаз” да спре да търси хора, които да интервенират мен и други функционери на АБВ да не се занимаваме с „ Булгартрансгаз”. Продължавам да запитвам президента, премиера и министъра на енергетиката по какъв начин гледат на заканите, отправяни към българска медия от името на „ Ай Си Джи Би “. Ако не получа отговор в най-кратък интервал от време, ще би трябвало да запитвам Европейската комисия. Ще я осведомявам и дава цялата информация, с която ние разполагаме. Нали една от борбите беше да подсигуряваме спокойствието на медиите? Мълчанието на държавните институции в този момент могат да обезсмислят борбата за свободата на медиите генерално в дълготраен проект “.

Петков разяснява и някои от съответните имена в холдинга.

„ За пръв път в историята на българската енергетика отпред на холдинга, който носи цялата отговорност на ръководството, се слага като изпълнителна фигура човек, който няма нищо общо с енергетика. От петимата избрани ще спра вниманието на две основни фигури. Едната е госпожа Ива Петрова – ръководител на борда на БЕХ. Това е извънредно мощно решение. Това е човек с доста богат опит, с несъмнена честност, човек, който познава българската енергетика в елементи. Тя е индивидът, който фактически може да направи транспарантна, обществена и от публичен интерес реализацията на плана „ Комотини-Стара Загора “. Ние продължаваме да считаме, че газовата връзка „ Комотини-Стара Загора “ няма да бъде завършена в границите на годината “.

Румен Петков още веднъж напомни, че управлението на „ Ай Си Джи Би “ продължава да не споделя последна дата на въвеждане в употреба на газовата връзка „ Комотини-Стара Загора “.

„ Това е една от дребното аргументи, заради които настояваме за освобождението на българската страна на управлението на „ Ай Си Джи Би “ “. Втората кандидатура е на Веселина Канатова Бучкова – изпълнителен шеф на БЕХ. За да не тъна в цветни избрания, това е люпилня на фрагменти адвокатската адвокатска фирма на заместник-министъра на правораздаването Иван Демерджиев, в която е юрист госпожа Веселина Бучкова, впечатлява с капацитета си. Смущаващо е решението от заместник-министър на правораздаването до изпълнителен шеф на БЕХ. За пръв път в историята на българската енергетика отпред на холдинга, който носи цялата отговорност на ръководството, се слага като изпълнителна фигура човек, който няма нищо общо с енергетика. Това смущава професионалните среди и задава въпроси. С каква цел изпълнителните функционалности се поверяват в ръцете на безусловно неопитен човек “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР