Смъртта на китайския лекар, който първи съобщи за новия коронавирус,

...
Смъртта на китайския лекар, който първи съобщи за новия коронавирус,
Коментари Харесай

Гняв в Китай след смъртта на лекар

Смъртта на китайския доктор, който първи заяви за новия ковид, провокира яд измежду китайското общество, което упреква държавното управление, че крие информация от Запада и не прави задоволително за ограничение на болестта.

Ли Уенлианг умря, откакто се заразил с вируса, лекувайки пациенти в Ухан. През декември той изпратил известие до свои сътрудници в затворена чат група, в което предизвестява за „ нов вирус, който доста наподобява на САРС “. Той посъветвал останалите медици да носят защитно облекло и да внимават да не се заразят, съобщи Би Ти Ви.

Четири дни по-късно лекарят бил привикан от локалното бюро по сигурността, където трябвало да разпише писмо, че „ популяризира подправена информация, която съществено нарушава публичния ред “. На 10 януари доктор Ли почнал да кашля, на 11 – вдигнал температура, като два дни по-късно бил признат в болница. На 30 януари бил диагностициран с ковид. Новината за гибелта му беше посрещната от всеобщи възпоменания в китайската обществена мрежа „ Уеибо “, които бързо прераснаха в яд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР