Смъртта на двете млади жени не е причинена на пешеходна

...
Смъртта на двете млади жени не е причинена на пешеходна
Коментари Харесай

Следовател разкри защо Георги Семерджиев няма да лежи до живот

Смъртта на двете млади дами не е породена на пешеходна пътека и това стопира опцията на подсъдимия Георги Семерджиев да се издаде оптималната присъда, стана ясно от коментар на заместник-директора на Националната следствена работа Ясен Тодоров в предаването „ Офанзива ” по НоваНюз.

Въпреки това Тодоров е задоволен от присъдата. „ Радвам се, че трудът, който поставиха моите сътрудници от Националната следствената работа, даде резултат, какъвто очакваше обществото. Не може да даваме оценка на работата на съда. Това ще направи въззивният или касационният съд. Лично за мен беше предстояща присъдата. Нямаше по какъв начин да се отиде на оптималното наказване, защото липсва един детайл – гибелта да е породена на пешеходна пътека ”, изясни Тодоров.
-->
Той напомни, че още лятото е сезирал Народното събрание за това да бъде направена корекция в Наказателния кодекс.

„ Беше импортиран законопроект, само че уважаемите народни представители не одобриха обикновената корекция в Наказателния кодекс, която да даде опция наказването да е тежко, когато гибелта е породена на тротоар или детска площадка. Още в деня след злополуката, когато задържаха наказания, споделих, че най-важното е да потвърдим кой е управлявал колата. Ако е имало лице на задната седалка, нямаше по какъв начин да остане живо ”, разясни зам.-шефът на Национална следствена служба.

По думите му следователите са свършили работата доста добре и в къси периоди. „ Показахме на обществото, че правосъдната система работи ", сподели още Тодоров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР