Смъртта на 23-годишно германско момиче показва, че реалността може да

...
Смъртта на 23-годишно германско момиче показва, че реалността може да
Коментари Харесай

Не е за хора със слаби сърца и нерви! Смъртта на това момиче е по-страшна от филм на ужасите, а от живота й тръпки ще ви побият

Смъртта на 23-годишно немско момиче демонстрира, че действителността може да е по-страшна от филмите на ужасите. Анелизе умира след екзорсизъм, при който католически свещеници „ гонят демоните, вселили се в нейното тяло”. Такъв обред докара до дело за гибелта на майка в Германия при започване на тази година, безусловно убита от децата си (вижте във видеото).

Анелизе е родена през 1952 година в строго католическо семейство. Нейната майка към този момент е изгубила едно дете - Марта, която умира на 8 годишна възраст.

Това евентуално кара дамата да е изключително строга и да оказва мощен напън върху щерка си, настоявайки тя да води благоверен живот, да се причестява два пъти седмично и да бъде непрекъснато защитавана и следена. Родителите на Анелизе я санкционират строго и за най-малките прегрешения.

В същото време нейните учители я разказват като доста положително дете, което е радостно, чинно и се оправя чудесно с изучването на езици.

На 16 години обаче тя за малко губи схващане в час, а същата нощ се подмокря в леглото и се буди по нейните думи с „ чувство на тежест в тялото”. Година по-късно признаците се повтарят и Анелизе е отведена при доктор, който обаче не открива нищо.

През февруари 1970 година тя е приета в болница с туберкулоза. В болничното заведение още веднъж получава пристъп и декларира, че е видяла цветове, чула е звуци и е изпитала еуфория, до момента в който е била в безсъзнание. Лекарите диагностицират пристъпа като епилепсия. Предписани са ѝ медикаменти. През същата година тя се завръща в учебно заведение, само че е необщителна и депресирана.

Пристъпите не престават. Въпреки това Анелизе съумява освен да приключи учебно заведение, само че и да влезе в университет.

През 1973 година тя стартира да страда от халюцинации, до момента в който се моли. Близките ѝ са уверени, че е проклета и че дяволът е вътре в нея. Постепенно самата тя стартира да има вяра в същото.

Така фамилията взема решение да се обърне към църквата. Свещениците стартират да разпитват момичето. Те настояват, че тя е признала пред тях, че е ближела урината си, опитвала екскрементите си, танцувала гола и ядяла инсекти.

Признания, които съмнително припомнят на тези, направени от изтезаваните рицари тамплиери, при разтурянето на ордена от френския крал Филип ІV Хубави през XIV век.

Освен това съгласно свещениците Анелизе избягвала религиозни предмети като кръстове и светена вода.

Присъдата на момичето е, че тя е обладана от демони. Арнолд Ренц и Ърнст Алт, двама свещеници от локалната енория, получават задачата да извършат „ таен” екзорсизъм.

През идващите 10 месеца Анелизе е подложена на 67 едночасови сеанса. А двамата свещеници афишират, че са разкрили 6 демона в нея, всеки от тях по-зъл от предходния.

Това били Луцифер, Юда Искариот, Нерон, Каин, Хитлер и Флейшман - компрометиран свещеник от XVI век.

Докато сеансите за екзорисъм не престават Анелизе стопира да се храни и става толкоз слаба, че даже не може да завърже обувките си сама.

Момичето умира през 1976 година Аутопсията разкрива, че е била подложена на ужасяващи мъчения. Има счупени зъби, фрактури на крайниците и ребрата, ослепена е.

Свещениците, направили екзорсизма, настояват, че преди да почине върху нея се появила стигмата на Христос, което означавало, че душата ѝ била избавена.

През 1978 година както те, по този начин и родителите на Анелизе са приети от съда за отговорни за ликвидиране.

А през 2005 година в кината излиза филмът на ужасите „ Екзорсизмът на Емили Роуз”, въодушевен от трагичната история на немското момиче.

Въпреки че историята на Анелизе става известна в целия свят, потреблението на екзорсизъм продължава. В началото на тази година католическо християнско семейство с корейски генезис, живеещо във Франкфурт, беше упрекнато, че умъртвило жена на 41 години. Ритуалът бил изпълнен от нейните синове, щерка и братовчед.



Източник: The Sun, The Daily Mirror, vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР