Смъртните случаи от коронавирус в Руската федерация днес за първи

...
Смъртните случаи от коронавирус в Руската федерация днес за първи
Коментари Харесай

За първи път от началото на пандемията: над 900 жертви в Русия за денонощие

Смъртните случаи от ковид в Руската федерация през днешния ден за първи път надвишиха 900 за едно денонощие, оповестиха съветските медии.

Новите смъртни случаи са 929. Това е четвъртият връх на смъртните случаи, свързани с COVID-19, в Русия този месец. Последният връх бе регистриран през вчерашния ден - 895 умряли. Здравните управляващи оповестиха през днешния ден и за 25 133 нови случая на заразяване с ковид. Увеличаването на броя на инфектираните стартира в края на предишния месец. Според Кремъл огромният брой на инфектираните се дължи на бавните темпове на имунизационната акция.

До момента най-малко една доза от ваксина против COVID-19 в Русия е сложена на близо 33 % от популацията. Напълно имунизирани са 29 %. Русия беше първата страна в света, която се похвали с създаването на ваксина против ковид, само че имунизационната акция във федерацията се провали. Едва 29% от съветското население е изцяло имунизирано (с две игли) против ковид, до момента в който в Западна Европа процентът в редица страни е над 65.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР