Смартфонът предлага всички екстри, които бихте очаквали от флагмански модел

...
Смартфонът предлага всички екстри, които бихте очаквали от флагмански модел
Коментари Харесай

AllCall MIX2 - една приятна изненада

Смартфонът предлага всички екстри, които бихте очаквали от флагмански модел през 2018-а, само че на извънредно ниска цена
Наред със станалите обичайни, с помощта на формалния им импорт модели, от много време в Kaldata стопираме вниманието си и на редица забавни китайски производители. Макар да нямат публично посланичество у нас, те въпреки всичко са много атрактивни. Благодарение на това, че не залагат на големи маркетингови бюджети, не заплащат милиони на рекламни лица и не вършат обилни събития към своите представяния, редица китайски компании демонстрират мощни смарт телефони с премиум дизайн, освен това единствено за няколко стотин лв..

Точно подобен модел и в Android смарт телефонът Mix 2 на компанията AllCall, който се продава от магазина TomTop и за който към този момент нееднократно сме писали вести.
Той впечатлява с характерности на премиум устройство. Като се стартира от стилния дизайн с извънредно тънки рамки, датчик за пръстови отпечатъци, Face ID различаване, минем през мощен процесор Helio P23, който видяхме за първи път във флагманския модел на Oppo Vivo, с поддържката на LPDDR4X памети, 4G VoLTE/ViLTE безжични връзки и графичният ускорител е Mali-G71MP2 и се стигне до 6GB RAM, 64 GB вградена памет и 6-инчов екран, с резолюция 2160х1080 и съответствие на страните 18:9, заемащ над 90% от площта на предния панел.


Винаги когато пишем за сходни апарати и аз, и нашите създатели, а допускам и вие – нашите читатели си задаваме въпросът – ниската цена на всичко това не е ли за сметка на качеството?

Поръчвайки от някой китайски уебсайт не рискуваме ли евтиното да ни излезе скъпо?

Защото с изключение на да прочетем за характерностите, да създадем нужното сравнение-ние въпреки всичко не можем да пипнем дадения модел – няма го в магазините. Ето за какво и аз подобавам постоянно с избрани запаси към сходни устройства. Рядко оставям ниската цена да ме подмами и по-скоро избирам да залагам на апарати, продавани от огромните търговски вериги, мобилни оператори и така нататък

В последната седмица обаче се убедих за следващ път, че човек не е хубаво да страда от предубеждения. В офиса ни пристигна за тест новият комплект, продаван от Tomtop – AllCall Mix2, дружно със специфичното безжично зарядно – общо на цена $189.99.

Още от мига, в който апаратът се озова в нашия офис, на пух и прахуляк се разрушиха всичките мои предразсъдъци.



Смартфонът идва в стилна тънка черна кутия, в която можем да намерим целия ни нужен комплект – кабел за зареждане и данни, протектори, спомагателен панел и игла за сим картата. Тъй като очевидно е подарък, безжичното зарядно е в обособена кутийка, която обаче също носи логото на AllCall.
Външен тип, размери, тегло
И нямам по какъв начин, още преди да пуснем апарата, да не обърнем внимание на един от най-големите му плюсове – външният тип. Той е с много качествена сглобка и е направен от здрава алуминиева рамка и бляскав материал, сходен на стъкло, по който остават отпечатъци, които обаче се почистват доста елементарно.  Теглото на модела е 190 грама и той стои устойчиво в ръка от момента, в който го хванете. Не е хлъзгав и почтено казано бих го употребявал без спомагателен предпазен панел – много е хубав.



Впечатляващ е размерът на рамката – извънредно тънка, съвсем я няма. И от двете страни смарт телефонът наподобява извънредно стилно, тъй като е затрупан от 2.5 D извито стъкло, което сме привикнали да следим единствено при премиум моделите. Профилите на MIX 2 също са пределно изчистени. Дебелината им е единствено 7,9 мм, а това в допълнение носи чувство за висок клас в апарата, който другояче както можете да сметнете излиза под 400 лева

На задния панел можем да забележим с изключение на камерата, за която дума ще стане по-късно, още датчикът за пръстови отпечатъци, който работи много правилно, светкавицата, както и логото на компанията.


„Безкраен“ екран
Екранът на апарата е друго от неговите преимущества. Още от момента, в който пуснете MIX 2 за първи път – той прави мощно усещане с пъстрите си цветове. Качествените облици се получават с помощта на потреблението на IPS матрица и плътност на пикселите от 403 PPI. Размерът, както към този момент казвахме, e 5,99 инча диагонално, като резолюцията е от впечатляващите 2K, а контрастът доближава до 2000:1.
Под капака – чипсет, памет и операционна система
И по този начин стигнахме до едно от най-важните неща – процесорът. На разположение, както към този момент споменахме, имаме един от най-мощните чипсети на MediaTek – Helio P23, разполагащ с 8 ядра на 2 GHz ARM Cortex A53 чипове, основан по 16 нм технология. Работата му е подпомагана от графичен чип ARM Mali-G71 MP2 с две ядра. Смартфонът работи с операционна система Android 7.1 Nougat.



Какво се оказа, че стои зад тези цифри в последна сметка?

Смартфонът работи изцяло гладко с всички тежки приложения и игри в TOP 10 на Гугъл Play. Moщната настройка разрешава спокойната работа, мултитаскинг и въобще чувства, които основават и множеството флагмани през 2018-а. Нещо повече. Android-ът е чист и безусловно лишен от всевъзможните украси, които имат навика да слагат от „основните“ производители, които единствено бавят апарата.

Работата му е отлична и с помощта на 6 GB RAM, с които AllCall Mix 2 разполага. А по отношение на паметта – главната версия, с която той се предлага е 64 GB. Такава тествахме и ние, само че пък има опция да разширението и с потреблението на карта памет.



Тук апаратът има една специфичност. Той е двусимов, само че можете да ползвате двете сим карти единствено в случай че не употребявате карта с памет и обраното. Това в действителност е особено за множеството двусимови флагамни напоследък, само че въпреки всичко е добра да го имате поради.
Камера, екшън
И още нещо , което несъмнено няка по какъв начин да пропуснем – камерата. Тук тя е с 16-мегапикселов датчик с диафрагма f/2.0 Снимките с нея стават отлични, даже когато я употребявате при по-тъмни условия, а не е за занемаряване и фактът, че имате и HDR режим. На разположение при снимане имате разнообразни филтри, както и лесна опция за промяна на режимите видео, гледка и така нататък

Една значима детайлност, която установихме за главната камера е, че тя разполага с т.нар Phase Detection Autofocus, което на процедура разрешава да снимате извънредно бързо. Според формалните данни това лишава към 0.1 секунда. И в действителност – извънредно малко време лишава снимането на нещо протичащо се до вас, когато телефонът е в джоба ви. В момента, в който го пуснете – той към този момент е фокусирал и подготвен да снима.



Селфи-камерата пък е 8-мегапикселова и е изцяло задоволителна за всички занимателни селфита, за които можете да се сетите. Има необятен ъгъл на снимане, тъй че даже и да сте повече хора – никой няма да остане отвън фрагмента. Производителите са заложили и специфичния бюти режим, с който в придвижване можете да освежите лицето си, с цел да сте още по-красиви на селфитата си.
Батерия
Батерията на модела е с потенциал от 3500 мАч, което при моето по-натоварено потребление на телефон стигна за ден и половина. Би трябвало умерено да можете да ползвате апарата в рамките дневно, освен това много интензивно, а за тези които обичат да играят, или да зареждат телефона си придвижване – положителната вест е, че зарядното и батерията на телефона са със специфична Quick Charge технология, която разрешава достигането на 50% батерия от цялостен разряд за към 20 мин. Друго доста комфортно нещо е и безжичното зареждане. Получавате особено зарядно, което просто можете да оставите на бюрото си и да оставят телефона върху него, когато не го ползвате – това сензитивно ще усили времето, в което употребявате апарата.


Интерфейси за отключване
И в самия завършек на нашето ревю, преди заключението, с което общо взето към този момент сме подготвени, дано въпреки всичко допълним две от значимите характерности на телефона, служещи за отключването му.

Използването на лицево различаване е доста по-надеждно от която и да е ключова дума и с него е заобикаля забравянето и открадването на паролата за отключване на устройството, настояват експерти.

Както знаете Face ID е технология за различаване на лицето, основана от Apple за iPhone X. Идеята е, че методът обезпечава по-висока сигурност и дискретност. В следствие се оказа, че доста от по-новите флагмани стартират да разчитат на разнообразни разновидности при разпознаването на разположение за отключване на телефона, а в този флагман имаме налична и нея – Face ID. Въпреки че се споделя по този начин, тя въпреки всичко няма общо с технологията на Apple, a е обособена разработка, която AllCall също интегрира в MIX2.

За да употребявате технологията за различаване на лица в смарт телефона AllCall Mix2, е належащо да регистрирате лицето си, като процесът е напълно банален и елементарен.

AllCall преди време заяви, че предната HD камера с 3D различаване на лицето снима съвсем 1024 присъщи особености на лицето, които употребява за неговото бързо и тъкмо различаване. Контурите на лицето се употребяват от вградена система за надълбоко образование и машинен разбор, даваща опция да отключите смарт телефона единствено с един взор. Скоростта е добра и процесът трае не повече от 2 секунди, както потвърдихме и в нашия тест.

В същото време на задния панел е оставен общоприетия скенер за пръстови отпечатъци, с опция за различаване отпечатъците на 10 пръста. По този метод AllCall дава два надеждни метода за отключване и заключване на AllCall Mix2, с което сензитивната информация се съхранява надеждно, а достъпът до нея е доста комфортен.
Накрая
В последна сметка можем да кажем, че AllCall MIX 2 е смарт телефон, отговарящ на всички последни трендове на 2018-а. Станахме свидлите на това, че към този момент най-вече се търсят смарт телефоните, които нямат или съвсем нямат рамки към екрана на устройството. Целта е да се сътвори чувството, че в ръката си държите само екран и по този метод нищо не отвлича вашето внимание от показваното на екрана наличие. AllCall MIX2 е тъкмо подобен смарт телефон и предлага един в действителност безрамков екран.

Именно това е най-характерната специфичност на новия AllCall MIX2. Дисплеят, който покрива на процедура целия челен панел, има размер на диагонала 5,99 инча и съответствие на страните 18:9, сходно на екраните в смарт телефоните на Samsung и Xiaomi от висок клас. Дисплеят има висока бляскавост, резолюция 2160х1080 пиксела и е затрупан от пласт 2.5D извито стъкло. Ъглите са заоблени и има единствено намек за рамка освен в профил на екрана, само че и от горната страна и изпод

AllCall MIX2 е първият смарт телефон на компанията, предлагащ всички екстри, които бихте очаквали от флагмански телефон на 2018 година. Не единствено „безкраен“ екран със съответствие на страните 18:9, само че и мощния процесор Helio P23, бързо безжично зареждане и огромен потенциал на паметта (6 GB + 64 GB). Всичко това трансформира новия смарт телефон в един същински пазарен звяр, предлаган обаче на извънредно атрактивна цена.

В момента цената на AllCall Mix 2 в магазина TomTop е $189.99, а в комплект с него получавате и безжично зарядно. Офертата можете да видите тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР