Служителите на Министерството на обществената безопасност (DPS) в САЩ се

...
Служителите на Министерството на обществената безопасност (DPS) в САЩ се
Коментари Харесай

Откриха мистериозен метален монолит в Юта

Служителите на Министерството на публичната сигурност (DPS) в Съединени американски щати се натъкнаха на нещо в действителност извънредно в планините на Юта - 3-метров железен монолит, наподобяващ паметната конструкция от кино лентата „ Космическа авантюра 2001 “ на Стенли Кубрик.

Откритието е направено на 18 ноември тази година от хеликоптер, до момента в който чиновниците на DPS са помагали на Отдела, отговарящ за дивата природа, за преброяването на дебелорогите овни в югоизточната част на щата. 

" По време на полета те видяха необикновен обект и се приземиха наоколо, с цел да го проучат ", се споделя в изказването на отдела. Когато се приближиха, откриха железен монолит с височина два метра, подложен до отвесна канара.

Възможно е обектът да е подложен от актуален създател или от почитател на Кубрик.

„ Незаконно е да се конфигурират художествени дизайни без разрешението на управляващите във федералните земи, без значение от каква планета сте. “, напомнят държавните управляващи.

Според The Guardian монолитът припомня на скулптурите, основани от Джон Маккракън, които той самият разказва като " съществуващи сред два свята ". Въпреки че Макракън е живял за прочут интервал от време в Санта Фе - един от най-близките до южната част на щата Юта градове, той умира през 2011-а. Т.е. в случай че това е нещо, което е основал, то несъмнено е останало неусетно много дълго време.

Местоположението на находката не се разкрива, с цел да не провокира поток от туристи.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР