Служители на Националната звукова библиотека на Мексико откриха може би

...
Служители на Националната звукова библиотека на Мексико откриха може би
Коментари Харесай

Откриха единствения запис на гласа на Фрида Кало

Служители на Националната звукова библиотека на Мексико откриха може би единствения действителен запис на гласа на известната художничка Фрида Кало, съобщи Си Ен Ен.

Фрида Кало е прочут художник, представител на така наречен “наивистично изкуство”. Тя е известна с непокорния си дух и неконвенционалния си жанр както в изкуството, по този начин и в персоналния си живот. Творчеството й е комбинация от натурализъм, символизъм и сюррелизъм, примесени с мексикански шовинизъм и фолклор. Тя е била женена за известния мексикански стенописец Диего Ривера.
Тайното богатство на Диего Ривера 60 години след гибелта на Фрида Кало сбирка с нейни персонални движимости и фотографии ще бъде показана в Лондон
Записът на гласа й е открит на лента от 1955 година за радио предаването “Ел Бакийер”, в което бил включен профил на Диего Ривера.

Гласът на Фрида Кало е един от най-ценните и дълго търсени от Националната звукова библиотека на Мексико.

Към момента не е на 100% доказано, че на записа в действителност приказва Фрида Кало, само че експертите са безапелационни, че това е вълнуващо изобретение и допустимо да бъде потвърдено.
Момиченцата в Мексико няма да си играят с барби Фрида Кало Съд забрани продажбата на куклата с лика на известната художничка
Кало умира през 1954 година, като водещият на радио предаването споделя, че “чуваме глас на актьор, който към този момент не съществува”. Записът евентуално е изработен през 1953 или 1954 година

Предстои дигитализирането на още над 1300 записа от същото предаване, така че е изцяло допустимо това да не е единственото “парче” от гласа на Фрида Кало.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР