Служители на Главната дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) иззеха

...
Служители на Главната дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) иззеха
Коментари Харесай

ГДБОП иззе голямо количество обувки с подобие на лого на известна марка

Служители на Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) иззеха 21 942 чифта обувки, върху които непозволено е сложено сходство на лого на известна комерсиална марка, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Операцията е извършена на 4 януари и е резултат от разбор на риска, сбъднат от Междуведомствения център за противопоставяне на контрабандата и надзор на рискови артикули в дирекцията.
Прочетете още
Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, назначение на експертизи.

Честа процедура е недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и Европейски Съюз нискокачествени или артикули със подозрително качество и характерности. С цел бързата им продажба потребителите биват въвеждани в подвеждане от поставените върху тях изображения, копиращи или имитиращи логата на известни и надеждни марки и производители. Много сходни артикули са със занижено качество, характерности или продължителност при използването – предизвестяват проверяващи.

Акцията е част от мероприятията по проекта за деяние против този тип незаконни похищения, който се реализира в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (EMPACT), по която ГДБОП е европейски водач.

На 14 декември м.г., че при акция на Министерство на вътрешните работи в София, от три домашни адреса, склад и четири коли бяха конфискувани 106 кашона с облекла и аксесоари, носещи непозволено разнообразни марки. В Русе бяха открити 50 денка и 71 кашона с облекла, обувки, аксесоари и парфюми.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР