Служебното правителство се зае да прави административни размествания в последния

...
Служебното правителство се зае да прави административни размествания в последния
Коментари Харесай

Служебната власт се зае с рокади в РВД

Служебното държавно управление се зае да прави административни разбърквания в последния миг в едно от най-печелившите държавни предприятия - " Ръководство въздушно придвижване ". 
В портала за публични разисквания strategy.bg е оповестен план на промени в устройствения устав на предприятието, които плануват промени и в топ управлението, и на равнище дирекции и отдели. 
Според претекстовете това се прави за усъвършенстване на работата на РВД. Но е необичайно, че служебният кабинет се занимава с сходни промени тъкмо в този временен политически миг. През годините РВД се популяризира като едно от обичаното дружество за устройване на правилни партийни и други фрагменти. 
С измененията РВД към този момент ще има с един заместник-председател по-малко - този с сектор административна активност. Работата му ще бъде поета директно от генералния шеф. Така на негово послушание попадат три основни дирекции - " Човешки запаси ", " Управление на собствеността и публични поръчки " и отдел " Сигурност и отбрана ". Според претекстовете тази концентрация ще улесни административните действия. Създава се нов отдел - " Инвеститорски надзор и енергомеханично обезпечаване ". Секторът " Авиационен образователен център " ще стане отдел.   
Не е ясно какви кадрови промени ще повлече новата конструкция. Според уеб страницата на РВД сега няма заместник-генерален шеф с сектор административна активност. Справка в Търговския указател демонстрира, че дотук в управлението на предприятието не е имало рокади при служебното държавно управление, като последната смяна в ръководството е от 2021 година Тогава водачът Янко Стоименов размени Десислава Замфирова, някогашен шеф на кабинета на гербера Цветан Цветанов, която години наред бе и в борда на общинското дружество " Пазари Север ". >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР