Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов изрази

...
Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов изрази
Коментари Харесай

Може ли България да загуби над 700 милиона евро по Плана за възстановяване?

Служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов изрази терзание

724 млн. евро за България от втория транш по Плана за възобновяване и резистентност са в риск, откакто през вчерашния ден Народното събрание не одобри нито един от двата разновидността на закон от наложителните, с цел да получим парите от Европа.

Това е закон, който би трябвало да пази подателите на сигнали за корупция.

Служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов изрази терзание в ефира на.

За да подават сигнали против нередности при публичните поръчки и трудовото законодателство, подателите би трябвало да бъдат предпазени.

“Често слушам, че би трябвало да сме като в Европа, а си намираме мотив да не сме. За момента няма механизъм, по който да желаяме половината пари, тъй като сме приели половината закони ”, съобщи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Според служебният външен министър Николай Милков 22-та закона, от които зависят парите, могат да бъдат признати най-късно до края на януари.

“Плащането може да се състои след януари, въпросът е дали ще вземем в точния момент това заплащане или ще се забави във времето ”, сподели Милков.

Парламентът късно през вчерашния ден отхвърли плановете и на служебното държавно управление, и на “Демократична България ”.

“Това е доста неприятен сигнал, че в действителност подобряването на правната среда и битката с корупцията са единствено лозунги и когато се стигне до тях политиците не ги одобряват ”, съобщи някогашният правосъден министър и народен представител от “Демократична България ” Надежда Йорданова.

Аргументът на съперниците на двата плана, е че са недомислени и предизвикват недобросъвестни сигнали.

“Но това доносничество не може да го толерираме. Ще стартират едни анонимки, едни офанзиви против самите компании ”, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев.

Служебното държавно управление предизвестява, че в случай че измененията не станат факт, ни чакат санкции от Брюксел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР