Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев увери,

...
Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев увери,
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Списъкът с лицата, свързани със санкционираните от САЩ, се обновява непрекъснато

Служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев увери, че описът с лицата, които са свързани с оповестените от Съединени американски щати компании, е динамичен и се актуализира непрестанно.

" В момента, в който Министерството на финансите, ДАНС, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи имат подготвеност да разгласят лицата, включени в листата със глобите – тези физически и юридически лица, които са свързани с тези 64 компании, оповестено от Съединени американски щати, той ще се разгласява на страниците на Министерството на финансите и Национална агенция за приходите. Този лист е динамичен. Непрекъснато се проучва свързаността на лицата. Той ще бъде обновяван с лица, на които в следствие ще се откри свързаността с тези 64 компании “, съобщи Донев в утринния блок на " Нова телевизия ".

„ Основната цел на публикуването на този лист е да се защитят държавните и общинските сдружения. За момента в него не излизат такива, само че би могло по принцип посредством действия, които са възлагани на тези компании “, добави Донев.

По тематиката за идното нарастване на пенсиите, Донев съобщи, че добавката от 50 лева за всички пенсионери няма да бъде прекъсната и те ще продължат да я получават.

" Аз и екипът ми я одобряваме като добър претекст да се подтиква потреблението. Не мога да кажа докога ще остане добавката, само че до момента в който ръководи служебното държавно управление, тази добавка ще се изплаща. Когато имаме работещ парламент, може да се вземе и решение за актуализация на бюджета. 50-те лв. са значими на хората. Тези, които няма да вземат нарастването от 5% на пенсиите от 1 юли, получиха своето нарастване от 1 януари ", изясни Донев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР