Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов ще инспектира ремонта на

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов ще инспектира ремонта на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната инспектира ремонта на военната база Граф Игнатиево

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов ще инспектира ремонта на военната база " Граф Игнатиево ", който би трябвало да бъде приключен преди доставката на първите изтребители Ф-16 през 2025 година.

Първите строителни действия по инфраструктурата на новите изтребители Ф-16 започнаха през октомври 2022 година. Но по думите на Стоянов те са почнали със забавяне от 2 години.

Публични данни показват, че новата инфраструктура ще бъде ситуирана на повърхност от към 140 декара. Ще има срутване на здания, замяна на ВиК и ел. апаратура, доизграждане на хангари и уреди. Пистата за политане и кацане, която е с дължина 3 км, също ще бъде ремонтирана. Финансирането е до 300 млн. лева, отпускани целево от другите държавни управления през годините.

Освен за закъснението на ремонта, Министерството на защитата заяви в края на 2022 година, че компании отхвърлят да си изпълнят договорите за строителни действия макар предплатеното им 100 процентово заплащане.

" Инфраструктурата е болният проблем на плана за изтребителите ", съобщи Димитър Стоянов и разгласи, че за някои контракти ще договаря за преустановяване, а за други ще има нови процедури, само че не на правилото на директното възлагане.

Уверението към този момент е, че укритията за първите осем Ф-16 са обезпечени. Но към момента няма почнало планиране за укрития на новите осем Ф-16.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР