Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обяви, че ще ускори

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обяви, че ще ускори
Коментари Харесай

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов разгласи, че ще форсира процедурата по утвърждение на 240 заявки за експорт на продукция от оръжейни компании, които са забавени през последните седмици от Корнелия Нинова. Общата стойност на поръчките са за към 1 милиарда лева

" Въпреки че това е бомба, в случай че би трябвало да гръмне в ръцете ми, само че ще поддържа бизнеса. Това закъснение и нагнетяване на напрежението ще бъде употребявано за политическо говорене ", разгласи Стоянов на брифинг в МИИ.

На 12 август той ще свика съвещание на междуведомствената комисия, която се занимава с разрешителния режим на оръжия и муниции.

" Експертите преглеждат преписките още веднъж, в петък ще разгледаме безусловно всички преписки, колкото време би трябвало, ще отделя. Всички, които дават отговор на разпоредбите и законите, ще бъдат утвърдени ", сподели той.

Според Стоянов - Нинова съзнателно е отказала да се произнесе по поръчките с обяснението, че не счита, че е редно да го прави в последните дни на мандата си. Той обаче се усъмни в претекстовете ѝ, като уточни, че част от фирмите са почнали да получават вести от контрагентите си за предстоящи неустойки.

" Секторът е подложен на колене, аз бях част от него и знам ", разгласи той с отпратка към качеството си на някогашен член на ръководството на ВМЗ Сопот (уволнен от Нинова през юни).

Той уточни, че е допустимо част от износа да е с предопределение " Полша ", за което се допуска, че след това се препраща в Украйна.

" Каквото е решил последният парламент във връзка с Украйна, ще го извърша. Където няма забрани, аз няма по какъв начин да върна някого. Докато е било постоянно държавно управление с парламент, те са можели да вземат ограничения. В момента аз само мога да реша дали да " убия " бизнеса и да оставя хората безработни или да поддържа бизнеса и да подсигурявам резистентност ", разяснява той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР