Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов разпореди днес

...
Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов разпореди днес
Коментари Харесай

Никола Стоянов даде Кинтекс на прокурор -

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов разпореди през днешния ден всички документи, свързани с парични преводи на " " офшорна компания в Дубай, да бъдат изпратени на прокуратурата, заяви министерството.

На 11.08.2022 година ДАНС влезе в оръжейното сдружение, а по-късно бе доказано, че за 1 ден са били платени към 800 000 лева към компания в Дубай.

По указания на компанията от офшорната зона „ Кинтекс “ е превеждал огромни суми към български компании и юридически лица на Балканите, които към този миг не е ясно какво отношение имат към активността на оръжейния търговец. Вероятно тези дестинации са избирани, с цел да се заобиколят щателни банкови инспекции, които са наложителни, когато се касае за покупко-продажби на оръжейни компании с офшорни контрагенти. Чрез използването на финансови медиатори тези процедури са били съкратени, най-вероятно, с цел да преминат преводите в дните сред промяната на предходния и сегашния министър на стопанската система, оповестява министерството.

За днешните дейности на министъра то се базира и на .

На 18.04.2022 година предходният министър на стопанската система Корнелия Нинова заяви за промяна в управлението на „ Кинтекс “.

Когато станаха обществено известни паричните преводи към Дубай, досегашният изпълнителен шеф на ДКК Смиляна Нитова отхвърли да има нарушавания от назначеното от нея управление.

" Последните изявления контрастират с излъченото през днешния ден журналистическо следствие, заради което е належащо да се проучат всички благоприятни условия за съпричастност в дейностите на „ Кинтекс “ на трети лица ", написа министерството.

Ръководството на „ Кинтекс “, което е направило заплащанията към Дубай, бе освободено предходната седмица.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР