Служебният кабинет подготвя актуализация на бюджета, която ще внесе в

...
Служебният кабинет подготвя актуализация на бюджета, която ще внесе в
Коментари Харесай

Служебният кабинет подготвя актуализация на бюджета


Служебният кабинет приготвя актуализация на бюджета, която ще внесе сега, в който има настоящ парламент, разгласи финансовият министър Асен Василев на брифинг във ведомството. Целта е да се актуализират разходните пера по антикризисните ограничения.

Нуждата от актуализация е поради това, че антикризисните ограничения за бизнеса и хората не бяха заложени за след края на май. В същото време, с цел да се направи актуализация, е нужно да има настоящ парламент, подсети Василев.

По думите му няма да се усилва заложения в Закона за държавния бюджет недостиг от 4,9 милиарда лв..

Ако компаниите работят и се възстановят, ще има повече в пари бюджета. От тази позиция е доста значимо да си дадем сметка, че страната не създава пари - тя взема пари от жителите и компаниите и ги дава на други жители и компании, тъй че да подкрепи стопанската система, обясни още Василев.

Междувременно в изявление за " Капитал " Асен Василев разгласи, че до 2 седмици чака да стартира процедурата по съставянето на бюджета за идната година. Той е вкарал в Министерството на финансите външен екип, който дружно със чиновниците да откри вероятните запаси, а също така счита, че образуването на бюджета би трябвало да е обществено, с цел да реши обществото какви разноски да се вършат и какви - не.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР