Службата за контрол на финансовото поведение (FCA) и Службата за

...
Службата за контрол на финансовото поведение (FCA) и Службата за
Коментари Харесай

Защо глобиха Goldman Sachs с 96,6 млн. паунда

Службата за надзор на финансовото държание (FCA) и Службата за пруденциален контрол (PRA) обявиха в четвъртък, че са решили да глобят банката Goldman Sachs International с 96,6 милиона английски лири поради присъединяване на американската кредитна институция в абсурда с държавния капиталов фонд на Малайзия - 1Malaysia Development Bhd, прочут още като 1MDB.

" Фирмите играят решаваща роля в битката с финансовите закононарушения и в подпомагането на поддържането на целостта на финансовата система. Неспособността на Goldman Sachs да предприеме подобаващи дейности, в този случай демонстрира, че тя не е приела съществено тази отговорност ", съобщи изпълнителният шеф на FCA Марк Стюард. " Няма прошка за компании, които се оправят неприятно с финансовата престъпност и размерът на санкцията на Goldman Sachs отразява това ", добави той.

По-рано тази година Goldman Sachs реализира съглашение с малайзийските управляващи за $3,9 милиарда, за да уреди абсурда към дейностите на банката във връзка с капиталовия фонд. В същото време се появиха информации, че банката би трябвало да се признае по абсурда с 1MDB за отговорна и в Съединени американски щати и да заплати санкция от 2,8 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР