Слуховете се оказаха верни. Главният изпълнителен директор на Tesla Мъск

...
Слуховете се оказаха верни. Главният изпълнителен директор на Tesla Мъск
Коментари Харесай

Илон Мъск се отказа да купува Twitter

Слуховете се оказаха правилни. Главният изпълнителен шеф на Tesla Мъск разгласи, че приключва договорката си с Twitter за закупуване на всички нейни акции за 44 милиарда $. Милиардерът показва като причина " основни нарушавания на няколко разпореждания на съглашението ".

След края на главната комерсиална сесия акциите на Twitter към този момент бяха спаднали с повече от 5%. За разлика от тях акциите на Tesla нарастнаха - все още на писане на публикацията те бяха спечелили повече от 2,5%.

Адвокатът Майк Ринглър, който следи договорката за Мъск, съобщи в писмо до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), че " Twitter не е извършил договорните си отговорности ". Отбелязва се, че Twitter не е дал на Мъск съответната информация, която той е изискал, както се изисква от контракта. Преди това Мъск съобщи, че желае да оцени изказванията на Twitter, че единствено към 5% от дейните ѝ консуматори са спам сметки и ботове.

" Twitter не съумя или отхвърли да даде тази информация ", споделя Ринглър. - Понякога Twitter пренебрегваше настояванията на господин Мъск, от време на време ги отхвърляше по аргументи, които наподобяват неоснователни, а от време на време предоставяше непълни или неизползваеми данни. "

В писмото Ринглър също по този начин твърди, че Twitter е нарушил съглашението за обединение, защото съгласно него то съдържа " значително неточни данни ". Това обвиняване се основава на предварителната инспекция на самия Мъск на спам и бот сметки в Twitter. Социалната мрежа твърди, че е невероятно да се изчислят сметките за спам единствено въз основа на обществено налична информация, а обзор, осъществен от екип от специалисти, откри, че те са 5 %.

" Макар че анализът продължава, всичко демонстрира, че някои от обществените изказвания на Twitter за дейната му публика са или погрешни, или доста подвеждащи ", уточни Рингер.

Адвокатът също по този начин означи, че Twitter е нарушил отговорностите си по договорката, като не е предиздвикал Мъск да се съгласи с измененията - неотдавна компанията стартира много огромна вълна от съкращения на личния състав.

Въпреки че в този момент Мъск публично се пробва да се откаже от договорката, историята евентуално надалеч не е завършила. Съгласно изискванията на съглашението Мъск би трябвало да заплати 1 милиарда $, в случай че се откаже от договорката. Но Twitter може да се опита да не допусне Мъск до договорката или да се опита да получи огромно заплащане, като заведе дело против предприемача, с цел да потвърди, че разсъжденията му за спам сметки не са задоволителна причина за преустановяване на предварителното съглашение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР