„Слухове“ са съобщенията, че е постигнато споразумение между Брюксел и

...
„Слухове“ са съобщенията, че е постигнато споразумение между Брюксел и
Коментари Харесай

Барние: Съобщенията за сделка за Brexit са само слухове

„ Слухове “ са известията, че е реализирано съглашение сред Брюксел и Лондон за така наречен сметка за Brexit. Това съобщи основният договарящ на Европейския съюз с Англия Мишел Барние.

Вчера английските издания „ Дейли Телеграф “ и „ Файненшъл таймс “ оповестиха, базирайки се на свои дипломатически източници, че двете страни са се договорили за финансовите отговорности на Англия, само че не са заложили точна сума . Брюксел и Лондон са се съгласили, че английската страна ще би трябвало да заплати сред 45 и 55 милиарда евро, като окончателната сума зависи от това „ по какъв начин всяка една от страните пресметна резултата от контрактуваната методология “, уточни „ Телеграф “

Междувременно „ Файненшъл таймс “ заяви, че Англия ще покрие отговорности към Европейски Съюз в размер на 100 милиарда евро, само че в случай че бъдат структурирани като чисти заплащания в границите на няколко десетилетия, то сумата ще намалее до по-малко от половината.

По време на своя тирада в границите на конференция в Берлин Барние дефинира тези известия в медиите като „ клюки “.

„ Има предмет, по който ние продължаваме да работим, без значение от изказванията или слуховете в пресата през днешния ден. Това е въпросът с финансовия ангажимент “, уточни той. Барние също по този начин още веднъж повтори, че 27-те страни в Европейски Съюз (без Великобритания) няма да заплащат за отговорностите на 28-те.

На въпрос за известията в медиите представител на английското министерство за излизането от Европейски Съюз съобщи, че тази седмица в Брюксел се водят „ интензивни договаряния “, без да засегне непосредствено въпроса за сметката, съобщи БГНЕС.
Постигането на съглашение би било забележителен пробив в договарянията сред Брюксел и Лондон преди европейската среща на върха през декември, на която Англия се надява да получи зелена светлина за начало на диалозите за бъдещите си търговски връзки с Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР