Слугите на Газовия барон Сашо Дончев пак се задействаха в

...
Слугите на Газовия барон Сашо Дончев пак се задействаха в
Коментари Харесай

Слугите на Газовия барон пускат димки през Франс прес

Слугите на Газовия барон Сашо Дончев отново се задействаха в отбрана на своя наставник и приятелите му, като пуснаха следващата димка, този път през новинарската организация Франс прес, написа " Монитор ".

В просторен материал със заглавие „ Агенция Франс Прес: Журналистиката е тичане с трудности в корумпирана България “ кореспондентът на организацията в България Весела Сергева разказва какъв брой непрозрачна е собствеността на медиите у нас и по какъв начин избрани издания надали не се саботират, като се пречи на разпространяването им, като, несъмнено, демонстрира единствено едната позиция на нещата, без да потърси за коментар другата страна. Логично публикацията е качена на уеб страницата „ Клуб Z” на Огнян Донев. В материала се цитира карикатуристът на заплата при задкулисието Христо Комарницки, който неотдавна се изживява и като издател. Там той се жалва по какъв начин вестникът му „ Прас прес” целеустремено не се разпространявал и следвайки разумно линията на новините менте, създавани от фабриката за подправени вести, отговорен за неналичието на читатели на изданието му е депутатът и издател на " Моннитор " и " телеграф " Делян Пеевски. Макар да е публично известно, че Пеевски няма нищо общо с разпространяването на печатни издания у нас, Комарницки от много време го клюки, като твърди, че незнайни сили спирали разпространяването на „ Прас прес”.

Ако би трябвало да сме почтени, може би има такива сили и те се назовават правила на пазарната стопанска система. Или, казано с елементарни думи, най-вероятно никой не търси малотиражката на новоизпечения издател и той се опитва да си прави реклама на непознат тил. Безумните изказвания на Комарницки бяха опровергани още през юни от Комисията за защита на конкуренцията. Целият лъжовен сюжет по превръщането на „ Прас прес “ в деен герой сякаш за независимост в действителност е спуснат през газовите тръби на Сашо-Дончевото „ Овергаз “ и е трансфорат в медийна акция.

Материалът продължава и с цитиране на " Репортери без граници ", съгласно които Пеевски управлява близо 80 на 100 от вестникарското разпространяване, а собствеността на медиите му била непрозрачна. По Закона за наложителното складиране на печатни и други творби всеки притежател е задължен да подаде декларация за медиите си. Въз основа на този закон издателят на " Монитор " и " Телеграф " е подал декларация по член 7а, ал.3 от закона, която е видна на уеб страницата на Министерство на културата и от която стават ясни медиите, които са негово владеене. Какво по-прозрачно от това?

За да тиражират още лъжи по адрес на издателя на " Монитор " и " Телеграф " в публикацията Пеевски е наименуван и „ тютюнев и строителен магнат “. Което е следващата неистина по негов адрес, откакто още през 2016 година той продаде миноритарния си дял в „ Булгартабак “ и няма нищо общо с приписваните му от фабриката участия в градежи на пътища и жп линии.

За цвят е комплициран и зеленият рекетьор Атанас Чобанов, който е и началник на уеб страницата " Биволъ ". Той се жалва по какъв начин с сътрудниците му били постоянно сплашвани с послания „ в сицилиански жанр “. Само припомняме, че на Чобанов доста религия не може да се има, откакто той е прочут с ловките си операции освен в медийната среда, само че и в обществената. Той е притежател на противозаконен парцел на морския бряг, а следствие от 2016 година сподели, че същият се възползва от години от френската обществена система, представяйки се за нуждаещ се, и употребява общинско жилище без съображение и е обвинен за клюка във Франция. Разследване от 2015 година на Агенция Монитор пък потвърди с документи, че уеб сайтът „ Биволъ “ в действителност работи в комбина със зеления октопод, формиран от псевдоприродозащитници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР