Случващото се в Украйна е провал на западната дипломация. Поредното

...
Случващото се в Украйна е провал на западната дипломация. Поредното
Коментари Харесай

Венелин Петков за Украйна: Провал на западната дипломация

Случващото се в Украйна е неуспех на западната дипломация. Поредното доказателство, че западните водачи, политиците, в това число и българските, нито четат книги, нито се интересуват от геополитика и геостратегия, нито наблюдават какво прави Русия и за какво го прави. Това разяснява журналистът Венелин Петков в ефира на Нова.

Той акцентира, че това, което виждаме през днешния ден в Украйна, се е случвало и през 2008 година по безусловно същия сюжет. „ Аз през днешния ден не чух никого да приказва за това. Всички забравихме за войната в Грузия, която през 2008 година се случи по безусловно същия метод ”, изясни Петков.

„ През 2008 година Грузия получи уверения от Съединени американски щати, че ще стане член на НАТО, получи покана за присъединение - асоциирано участие в Европейския съюз. Тогавашният президент Михаил Саакашвили внезапно стартира да организира политика супер нападателна по отношение на Русия. За която обаче Грузия е буфер, също както и Украйна ”, добави журналистът.

„ В един миг в Грузия, където има две самостоятелни области, които желаят самостоятелност и които за грузинците са сепаратистки, в опита си да се саморазправи с тях, Саакашвили провокира Русия, която нахлу в Грузия и безусловно я смаза за пет дни ”, напомни още той.

По думите му всяко нещо си има причина и тази причина не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. Обикновено спорове, война, събития, които водят до гибел на ужасно доста хора - имат корени надалеч обратно във времето. Такъв е казусът в Украйна, счита журналистът. 

„ Тук не става въпрос по какъв начин Украйна е станала част от Съветския съюз и по-късно независима страна. Говоря за неща, които са от напълно най-новата история - последните 15 години ”, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР