Случващото се в Бургас не е изолиран случай, коментира в

...
Случващото се в Бургас не е изолиран случай, коментира в
Коментари Харесай

Проблемът със зазиданите прилепи в Бургас не е изолиран случай

Случващото се в Бургас не е изолиран случай, разяснява в предаването " Хоризонт до обед " Вяра Крушкова от фондация " Дивите животни ".Защитниците на животните алармираха, че прилепи биват запечатвани зад топлоизолацията в саниращи се здания в миг, когато животните се готвят за зимен сън. Прилепите за предпазени и има заплаха да загинат. От фондацията са почнали подписка за спасяването им:

Не е казусът в саниращите компании, тъй като те са подписали едни контракти, в които няма никакви условия да се погрижат по някакъв метод за предпазените типове които населяват постройките, по този начин или другояче

Искам да кажа Бургас никога и тази този блог не е изолиран случай това се случва на всички места. просто имахме съответен сигнал за съответни места.

Ние отидохме, проверихме,  записали сме животните, записали сме по какъв начин влизат и излизат т.е. те са там. Всъщност главното нещо което доста ми се желае да не да не изпускаме този фокус. Значи, има един Закон за биологичното многообразие и в него се споделя че то, биологичното многообразие, е неразделна част националното благосъстояние на България и там се споделя, че държавните и общински органи и жителите имат отговорности и приоритет опазването на биологичното многообразие.

Проблемът е доста сложен и от доста от дълго време. Аз избирам да не се съсредоточвам на това какво се е случило. Искам да кажа, че нужните ограничения и сега се работи върху това да се вземат за в бъдеще. Въпросът е сега какво се прави. По ред аргументи районна Инспекция по околна среда и води в Бургас не ме желае да вникне в това какъв е казуса, взима повърхностни ограничения.

Детелина Иванова от инспекцията изясни:

Решение за типове, които населяват постройките и ограничения, се разискват сега на една работна група. Има много свършена работа по този въпрос. няма още одобрена методика Ние  откакто получихме сигнала, си позволихме да използван някои ограничения и да дадем предписание  преди да е одобрена тази методика. Ние дадфохме наставление на строителните фирм,и които правят санирането на постройките, да слагат едни устройства, които са тръби със подобаващ отвор, през който прилепите да могат в една посока, т. е. те да изоставен, да бъдат изведени от тези кухни и процепи, които населяват в постройката и поетапно те да се слагат в процепите, като престояват най-малко три дни. Така е разказано в практиката която е прилагана в други страни.

Детелина Иванова уточни, че за към този момент санираните здания такова нещо към този момент няма по какъв начин да се направи, а и управляващите няма по какъв начин да потвърдят, че вътре са останали животни.

Валя Крушкова изясни, че концепцията с тръбите няма да свърши работа:

По това време на годината се прави излаз който е двупосочен и той стои до началото на пролетта, когато се оставя животните да могат да излязат да изоставен и след известно време се затваря. Защото по това време на годината прилепите към този момент не са толкоз дейни и слагането на тези тръби еднопосочно по това време на годината, за интервал едвам се санира въпросната фасада, която е много бързо, колониите няма да излязат. Ще излязат евентуално някакви човеци, само че никога няма да излязат всички.

Според Крушкова законът би трябвало да има приоритет над комерсиалните контракти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР