Случвало ли ви се е да хапнете и 20-30 минути

...
Случвало ли ви се е да хапнете и 20-30 минути
Коментари Харесай

Няколко причини да изпитваме глад, въпреки че сме се нахранили

Случвало ли ви се е да хапнете и 20-30 минути по-късно още веднъж да почувствате апетит? Доста необичайно, нали? И несъмнено, не здравословно. За страдание се случва постоянно и то при работещите хора, защото тяхното всекидневието постоянно е забързано и динамично. Ето вероятните аргументи за непрекъснат апетит и техните решения:

Не приемате задоволително количество вода – в тази ситуация дехидратацията имитира апетит и вместо да сте жадни, организмът дава сигнали за дефицит на храна. Ето за какво, когато станете от масата и малко по-късно почувствате апетит, изпийте чаша вода.

Налегнала ви е досада – постоянно, когато нямаме какво да вършим и сме пред тв приемника, да вземем за пример, си взимаме някакви мезенца, с които се тъпчем, макар че не сме гладни. Ето за какво, би трябвало да разграничавате глада от скуката и да не се посягате към храна, а към хубава книга, да вземем за пример. Стремете се постоянно да се ангажирате с нещо, вместо да тръгвате към хладилника. Първият вид постоянно е по-добра концепция!

Имате дефицит на мазнини и протеини – това са субстанции, които поддържат организма утолен. Наблягайки на тези храни, ще си спестите следобедните закуски и междинни хапвания. Може да опитате с пилешко месо, фасул, яйца, пълнозърнести артикули, кисело мляко – като протеин, а от като източник на мазнини – авокадо или ядки. Полезни, вкусни и засищащи артикули.

 ядене на бисквити

Не се храните, когато би трябвало – пропускате закуската или обяда, или ги сливате в неуместно време. Тогава, постоянно се натъртва на вечерята, а това е извънредно неверен метод. Важното при вярното хранене е да се хапваме по-малко, само че на по-кратки шпации от време. Най-обилна би трябвало да бъде закуската – за енергиен и мощен старт на деня. Всички останали хранения би трябвало да бъдат по-леки от нея.

Не можете да осигурите на организма си задоволително първокласен сън – недоспиването нарушава хормоналните процеси и провокира непрекъснат апетит, нормално за нещо сладко, защото тялото търси метод да си набави нужната сила. Стремете се да спите най-малко 8 часа през нощта, с цел да се чувствате бодри и свежи пред деня.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР