Случаите на домашно насилие са се увеличили рязко в световен

...
Случаите на домашно насилие са се увеличили рязко в световен
Коментари Харесай

Рязък скок на домашно насилие по време на пандемията

Случаите на домашно принуждение са се нараснали внезапно в международен мащаб по време на пандемията от ковид. А Англия предлага да окаже помощ на България в предварителната защита и битката против домашното принуждение, съобщи посланикът на Обединеното кралство у нас Роб Диксън.

Посланик Диксън прикани за незабавни ограничения пред БНР:

„ И в случай че не бъде оспорено, ще продължи, откакто тази рецесия отмине. Фондът на Организация на обединените нации за популацията пресмята, че ще има 15 милиона повече случаи на домашно принуждение за всеки 3 месеца карантина. Най-маргинализираните хора евентуално ще бъдат най-силно наранени “.

Омбудсманът Диана Ковачева изрази страдание, че България се е вписала в тъжната международна статистика с 9 убити дами единствено в границите на 2 месеца при първото затваряне поради СOVID-19.

Затова тя предлага пакет от ограничения за превъзмогване на казуса – персоналните лекари да бъдат задължени да оповестяват, който открият белези на принуждение, във всички регионални градове да бъдат открити спешни центрове за жертвите, а насилниците да бъдат задължени да посещават терапия за управление на гнева и експанзията.

Ковачева настоя и за незабавно приемане на законови промени, тъй че да отпадне условието за 3 сигнала против насилника, с цел да бъде осъден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР