Словесно контранападение предприе президентът Румен Радев, който рано тази сутрин

...
Словесно контранападение предприе президентът Румен Радев, който рано тази сутрин
Коментари Харесай

Радев: Кой даде на концесия пристанище Росенец?

Словесно " контранападение " предприе президентът Румен Радев, който рано тази заран беше упрекнат косвено от Кирил Петков за концесията на съветската нефтодобивна компания " Лукойл " на стратегическото ни пристанище " Росенец ".

Анонсирайки план за прекъсване на концесията рано тази заран, Петков съобщи, че тя е била " удължена без претекстове за още 24 години " предишния октомври от служебното държавно управление, назначено от президента. Два часа по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разсърдено разяснява, че Петков и Атанас Атанасов (ДБ) са избързали с анонса и че в действителност предлагането за повреждане на концесията било на ГЕРБ.

По този мотив президентът Радев съобщи:

" Първо, това е следващото преждевременно и изцяло неточно изявление на политически водачи. Нека да се върнат обратно във времето и да си отговорят на въпроса кой даде на концесия пристанището – държавното управление на Бойко Борисов, преди 35 години.

Служебното държавно управление не е удължавало концесията. Просто 24 години остават от тази концесия, която служебното държавно управление не приключи, тъй като тъкмо тогава водеше битка с галактическите цени на горивата, които ни докара четворната коалиция. Същите тези политически водачи.

Предстои да забележим дали това предложение на ръководещите, което очевидно те ще прокарат, е вследствие на някакви корпоративни апетити или спешен пиар. Да забравим по-бързо кой ни докара медиаторите за 30% по-скъп съветски газ – „ Джемкорп “. Кой не реалокира регистрацията на „ Лукойл “ по време на постоянното си ръководство от Швейцария в България? 

Служебното държавно управление свърши това, което трябваше да свършат постоянните държавни управления. Служебното държавно управление единствено за пет месеца събра налози от 180 милиона, два пъти повече, в сравнение с всички постоянни държавни управления преди този момент за 15 години.

Аз се надявам, че са си създали оценка на риска какво има зад пристанището, тъй като там има една огромна тилова база, на кого принадлежи тя, тъй като тя принадлежи на „ Лукойл “, по кое време е взета от него, по какъв начин това връщане на страната на пристанището ще работи с тази тилова база, без която прехвърлянето на нефт към нефтохимическия комбинат е невероятно? 

Така че аз се надявам да си създадат доста добре сметката и, най-важното, по какъв начин това ще се отрази на цената на горивата у нас ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР