Словения ще отвори отново ски курортите и някои магазини и

...
Словения ще отвори отново ски курортите и някои магазини и
Коментари Харесай

Словения отваря отново ски курортите

Словения ще отвори още веднъж ски курортите и някои магазини и ще облекчи рестриктивните мерки за влизане на хора в страната, наложени с оглед понижаване на случаите на корованирус, откакто бе подложена на рецензии поради метода й за справяне с пандемията.

От през днешния ден пътуващи всекидневно служащи мигранти и академични преподаватели, влизащи в Словения от страни от Европейски Съюз с по-ниско равнище на разпространяване на COVID-19 за последните 14 дни, няма да се постанова да показват негативен тест за ковид или да бъдат поставяни под карантина, уточни държавното управление.

Освен това ски курортите, както и магазините и обекти в областта на услугите, които са с повърхност до 400 квадратни метра, ще могат да бъдат наново отворени идната седмица при седмично наложително тестване на чиновниците, съобщи министърът на стопанската система Здравко Почивалшек.

Словения, която наложи строги карантинни ограничения през октомври за въздържане на епидемията от ковид, регистрира през вчерашния ден 990 нови случая на инфектирани и 18 умряли вследствие на вируса.

Броят на ежедневните случаи на новозарезени, който през януари се задържа на приблизително равнище от към 1500, понижа през последните дни, което даде опция на държавното управление да облекчи рестриктивните мерки, откакто бе подложено на критика поради продължителните карантинни ограничения, засягащи стопанската система.

Само жители на Испания, Португалия и Чехия - страни, които сега имат по-лоша епидемиологична обстановка от Словения, ще би трябвало да показват отрицателни проби за ковид, посочи държавното управление.

Граждани на страни от Европейски Съюз или от страни от Шенгенското пространство, идващи в Словения по медицински или фамилни аргументи, също са освободени от рестриктивните мерки, в случай че се върнат назад в страните си в границите на 12 часа.

Словения, която е с население 2 милиона души, е ваксинирала до момента над 50 000 души с две дози ваксина срущу ковид, а дейните случаи на COVID-19 в страната по данни от през вчерашния ден са 15 742. Общият броя на случаите на ковид в страната от началото на пандемията е 173 201, съгласно Националния институт за публично здраве.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР