Словашкият парламент прекъсна днешното си заседание заради вероятна хакерска атака,

...
Словашкият парламент прекъсна днешното си заседание заради вероятна хакерска атака,
Коментари Харесай

Хакерската атака прекъсна гласуване в словашкия парламент

Словашкият парламент прекъсна днешното си съвещание поради евентуална хакерска офанзива, сринала айти системите му, заяви ръководителят на законодателния орган Борис Колар, представен от Ройтерс.

" Установен е случай с киберсигурността. Отнякъде идва сигнал, който задръства нашите системи и компютри, не можем даже да обслужваме депутатите в парламентарния бюфет ", сподели Колар на излъчен онлайн по малкия екран брифинг за медиите. " Днес няма да гласуваме. Трябва да установим какво е ударено и дали става дума за някаква техническа нередовност. "

Местни медии оповестиха, че Народното събрание, чиято стратегия планува разглеждането на 75 законопроекта, ще се събере още веднъж на съвещание на 8 ноември.



В прилежаща Полша също през днешния ден хакерска офанзива извади от строя уеб страницата на горната камара на полския парламент, Сената.

Миналата седмица Европейската комисия предложи да бъдат засилени ограниченията за предотвратяване на сериозната инфраструктура като цифровите и енергийните мрежи на фона на помощта на страните от Европейски Съюз за Украйна за отбиване на съветската инвазия, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР