Словакия за първи път в историята на държавата повиши нивото

...
Словакия за първи път в историята на държавата повиши нивото
Коментари Харесай

За първи път Словакия повиши нивото на защита на въздушното пространство до максималното

Словакия за първи път в историята на страната увеличи равнището на отбрана на националното въздушно пространство до най-високо равнище след случая в Източна Полша . Това заяви организация TASR , базирайки се на министър-председателя на страната Едуард Хегер.

" Словакия ускори сигурността си. Националните и интернационалните системи са в цялостна подготвеност. Словакия обезпечава отбраната на въздушното си пространство, както не е правила до момента ", цитира организацията думите на Хегер.

Той изрази опасения, че сходен случай може да се случи на територията на Словакия, защото тя също е комшия на Украйна.

Във вторник вечерта паднаха две ракети в село Пржеводов (Люблинско войводство), ситуирано в източната част на Полша на границата с Украйна. При случая починаха двама души. Според президента на страната Анджей Дуда няма доказателства за умишлена съветска офанзива.

Министерството на защитата в Москва на собствен ред увери, че не са нанасяни удари по цели наоколо до украинско-полската граница с съветско оръжие. Както подчертаха във ведомството, фотосите на останките, оповестени от полските медии от мястото на случая, не са на съветски оръжия.

Източник: организация TASR / ФОКУС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР