Словакия предаде четири многоцелеви изтребителя МиГ-29 на Украйна. Самолетите вече

...
Словакия предаде четири многоцелеви изтребителя МиГ-29 на Украйна. Самолетите вече
Коментари Харесай

Словакия предаде първите 4 МиГ-29 на Украйна

Словакия съобщи четири многоцелеви изтребителя МиГ-29 на Украйна. Самолетите към този момент са на територията на страната, разгласи словашкият министър на защитата Ярослав Над в обществената мрежа Фейсбук.

" Първите четири изтребителя МиГ-29 са наред предадени на Въоръжените сили на Украйна и към този момент са отвън територията на Словашката република “, написа министърът.

Над означи, че прехвърлянето е осъществено от украински водачи, словашките Военновъздушни сили са следили за сигурността на интервенцията.

" Останалата част от самолетите ще бъдат трансферирани в Украйна през идващите седмици, само че по оперативни аргументи няма да предоставяме спомагателна информация авансово “, изясни военният министър на Братислава.

Той също по този начин акцентира, че словашкото държавно управление ще продължи да оказва помощ на Украйна.

" Постъпваме вярно, тъй като Русия нахлу в Украйна, Русия е на територията на Украйна “, написа Над.

Самолетът МиГ-29 е създаден при започване на 80-те години на предишния век от Експерименталното конструкторско бюро " А. И. Микоян ", напомня " Фокус ".

От 1986 година се изнася интензивно, в това число в страните от тогавашния Варшавския контракт. През целия интервал на произвеждане са издигнати повече от 1600 самолета, които са в употреба от Военновъздушни сили на 26 страни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР