Словакия няма да ратифицира Истанбулската конвенция,заяви премиерът на страната Роберт

...
Словакия няма да ратифицира Истанбулската конвенция,заяви премиерът на страната Роберт
Коментари Харесай

Словакия няма да ратифицира Истанбулската конвенция

Словакия няма да ратифицира Истанбулската спогодба,заяви министър председателят на страната Роберт Фицо. Той разгласи, че Конвенцията против насилието над дами и домашното принуждение излишно слага под въпрос естествените разлики сред мъжете и дамите и ги назовава стандарти.
По дребният съдружен сътрудник на социалдемократите на Фицо – Словашката национална партия разгласи, че в случай че документът бъде утвърден, ще излязат от държавното управление.
Словашкото държавно управление се подписа под документа през 2011 година и утвърждението му от Народното събрание трябваше да е идната стъпка. Премиерът Робер Фицо обаче съобщи, че Словакия ще одобри като закон всички ограничения за битка с насилието над дами, само че няма да ратифицира конвенцията, защото е спорен документ, който може да наруши конституцията и да докара до въвеждане на еднополови бракове.
Словакия забрани еднополовите бракове, откакто прокара конституционна корекция през 2014 година, която дефинира брака като съюз сред жена и мъж. Страната също по този начин не признава никакви форми на гражданско партньорство на еднополовите двойки.
"Не можем да прокараме ограничения, които са в несъгласие с вярванията и чувствата на хората в някои страни ", съобщи словашкият министър-председател.
Европейската спогодба "ненужно слага под въпрос естествените разлики сред мъжете и дамите и ги назовава стандарти ", до момента в който се стреми към основната цел за справяне с насилието против дами, показва още Фицо.
Малкият съдружен сътрудник в лицето на Словашката национална партия съобщи, че ще се бори до дъно Словакия да отдръпна подписа си от документа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР