Сливен. Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерство на здравеопазването разпореди

...
Сливен. Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерство на здравеопазването разпореди
Коментари Харесай

Имунизации срещу COVID-19 в област Сливен за периода 15 – 21 март

Сливен. Изпълнителната организация по медикаментите към Министерство на здравеопазването разпореди да бъдат блокирани наличните количества от имунизацията против Covid-19 „ АстраЗенека “. Докладван е един случай на сериозна нежелана реакция. Връзка с приложението на имунизацията не е потвърдена. Независимо от това, от 12 март в цялата страна краткотрайно е прекратено използването на лекарствения артикул до определяне на събитията и приемане на рекомендации от Комитета за лекарствена сигурност към Европейската организация по медикаментите. Пациентите, които към този момент са имунизирани, нямат причина за безпокойствие, оповестиха от РЗИ.

Областният спешен щаб осведоми, че се чака преразпределение на РНК-ваксини за област Сливен. Здравните управляващи са основали следната организация за имунизация през актуалната седмица:

В разкритите краткотрайни профилирани имунизационни кабинети в област Сливен по график продължава имунизирането на изявилите предпочитание лица, ангажирани с организацията и провеждането на изборите за народни представители на 4 април, както и необхванатите лица от I-ва и II-ра фаза, избрани в Националния имунизационен проект: медицински личен състав на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински експерти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и различен спомагателен личен състав. Поставя се и втора доза на ваксинираните към този момент в тези кабинети лица.

Желаещите имунизация следва да се запишат при персоналните лекари. При доставка на ваксини всеки общопрактикуващ доктор афишира на видно място в практиката си ред и часови график за осъществяване на имунизации против COVID-19 на пациентите от своята пациентска листа, като с преимущество са лицата от фаза IV на Националния имунизационен проект: възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с съпътстващи хронични болести.

Работата на националния електронен указател за имунизация краткотрайно е прекратена. Записаните в регистъра служебно ще получат нов час за имунизация, за което ще бъдат известени по определения от тях метод – посредством малко известие на мобилен телефон или посредством имейл.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР