Следващите 2-3 седмици ще бъдат критични за училищната система и

...
Следващите 2-3 седмици ще бъдат критични за училищната система и
Коментари Харесай

Денков каза кой е критичният момент в училище

Следващите 2-3 седмици ще бъдат сериозни за учебната система и за този нов метод, който вложихме за управление на процесите в учебно заведение. Трябва да следим по какъв начин ще се промени обстановка. Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, откакто участва на откриването на новата академична година в УНСС.

" Внимателни сме с учебната мрежа. Има математически модели, които предсказват, че може да има бързо повишение на случаите във връзка със започването на образователната година. Следим обстановката деликатно, с цел да не допуснем това. Ако забележим, че има внезапно повишение, мигновено ще реагираме, с цел да не позволим да се разраства рецесията в учебната система ", безапелационен е той.

" Това, което е в квартала, в града, се внесе в учебните заведения. Сега би трябвало да внимаваме процесът да не се обърне в противоположна посока ", сподели още министърът. Проф. Денков напомни, че предходната седмица карантинираните учители са били 0,66%, а учениците - 0,31, само че през днешния ден данните показвали, че са по - малко.

" Как ще се развие епидемиологична конюнктура, зависи дали ще се съблюдават ограниченията. Те потвърдено работят ", акцентира министър. По отношение на образователната 2021/2022 в университетите проф. Денков изясни, че в цялата страна има опция тя да стартира присъствено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР