Следващата година предвиждаме цялостен ремонт на театър София“. Това заяви

...
Следващата година предвиждаме цялостен ремонт на театър София“. Това заяви
Коментари Харесай

Ремонтират изцяло театър София догодина

Следващата година предвиждаме повсеместен ремонт на спектакъл „ София “. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при ревизия на реконструкцията на Столичния куклен спектакъл, съобщи БГНЕС. „ Кандидатстваме за европейски средства. Проектът е към този момент съвсем подготвен ”, уточни кметицата.

Фандъкова заяви за ремонта на още два културни институции. „ Културният дом в Искър и Културният дом в Красно село ремонтирахме напълно и станаха чудесни културни средища в кварталите. Остават ни Средец и Надежда. Предвиждаме ги за идната година “, уточни тя.

Градоначалникът добави, че сега се ремонтират и читалища. „ Тази година за две читалища сме отпуснали средства, тъй че се опитваме да възстановим и да надградим културните пространства в София “, съобщи столичният кмет.

Тя ревизира ремонта на филиала на Кукления спектакъл, намиращ се на ул. “Янко Сакъзов ”. „ Много се веселя, че сме на финала на цялостната реорганизация на салона. Това е един спектакъл, с който се гордеем. Имат доста триумфи, печелят доста награди, а и децата на София заслужават да се радват в най-хубавата среда “, уточни кметът.

Фандъкова сподели, че в хода на ремонта е поискано в допълнение финансиране за построяването и на платформа за декорите. „ Тя към този момент се извършва, осигурихме спомагателни средства. Около половин милион лв. е цената на ремонта на цялата постройка. Освен салона и сцената, са направени и всички пространства, свързани с артистите – гримьорни, тоалетни, в това число и тези за деца и хора с увреждания. Остава да се създадат рампата и платформата “, добави столичният кмет. Тя уточни, че до края на октомври чакат да бъде завършен ремонтът и от ноември да стартират подготовките и представленията. ”Следващата година съм поела ангажимент и работилницата да ремонтираме. Тук се вършат куклите, декорите и това е належащо за довършването към този момент на цялостния спектакъл ”, съобщи Фандъкова.

„ Радваме се, че всичко това се случва и децата на София ще имат едно отлично реновирано място по всички условия, а артистите имат по-добри условия за работа ”, сподели шефът Иван Райков. Той съобщи, че при започване на ноември там би трябвало да се репетира ново коледно зрелище - „ Най-хубавият подарък ”, чиято премиера е планувана за 14 декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР