След видеоклипа с шокиращи кадри на насилие над момиченце, публикуван

...
След видеоклипа с шокиращи кадри на насилие над момиченце, публикуван
Коментари Харесай

Арестуваха и бащата на битото дете в Перник

След видеоклипа с шокиращи фрагменти на принуждение над момиченце, оповестен в обществените мрежи от личната му майка, която е снимала до момента в който е малтретитала детето, полицията в Перник задържа и бащата. Причината е, че той също е знаел за насилието, само че не е реагирал.

Майката, която приказва пред камера на дребното си момиченце, че баща му не го обича и го  удря без причина, е живеела преди този момент в София. От година и половина живее в Перник. Оказа се, че тя е била част от обществената услуга " Звено, майка и бебе ", която подсигурява краткотраен заслон на бременни дами, които имат риск да изоставят децата си.

Според общественият министър Деница Сачева казусът е могъл да стане ще по-тежък, в случай че не са се намесили неотложно институциите, които са прибрали детето. Тя сподели, че изискванията, в които момиченцето е отглеждано са били положителни, само че детенцето е било недохранено.

Детето ще бъде краткотрайно настанено в приемно семейство. Социалните служащи стартират изследване на роднините и околните на детето, като при предпочитание от тяхна страна и в случай че се реши, че те могат да се грижат за него, то ще бъде настанено при тях.

В момента детето се усеща добре по информация на началника на отдел " Закрила на детето " в Перник Румяна Герова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР