След тричасови дебати и ожесточени спорове в пленарна зала депутатите

...
След тричасови дебати и ожесточени спорове в пленарна зала депутатите
Коментари Харесай

Мирослав Иванов остава зам.-председател на НС

След тричасови диспути и яростни разногласия в пленарна зала депутатите взеха решение - Мирослав Иванов от „ Продължаваме Промяната “ остава на поста си зам.-председател на Народното събрание. 129 народни представители гласоподаваха „ срещу “ освобождението му, а „ 81 “ - „ за “. Нямаше въздържали се.
Мирослав Иванов дефинира настояването за оставката му като политическа измама и добави: „ Многократно съм бил обект на обиди. На неточно отношение, само че аз съм запазвал постоянно положителния звук и в никакъв случай не съм си разрешавал да се обърна неуважително към който и да е от вас. Г-жо Атанасова, в случай че вие сте се почувствала афектирана, имате моето опрощение, макар че не считам, че постъпиха неверно в тази обстановка. Но духът на парламентаризма не е безредица, не са безкрайни произволи, не е безпределно нарушение на правилника. Моля ви сътрудници, пробвайте се да го разберете и вие “, оповестяват от Frognews.bg.

Костадин Костадинов от „ Възраждане “ предложи Иванов самичък да се отдръпна от поста, а Йордан Цонев от Движение за права и свободи отбрани правото на всеки депутат да се изрича и прикани за парламентаризъм. Управляващите пък опазиха Мирослав Иванов и обявиха, че той е безукорен. Според Българска социалистическа партия задачата на днешния спор не е била оставката на Мирослав Иванов, а подготовка на ГЕРБ за избор на съмнение.

По-рано самият министър-председател Кирил Петков се появи изключително в постройката на Народното събрание, с цел да съобщи своята поддръжка към Иванов. Той организира диалог с депутатите от „ Продължаваме Промяната “ в стаята на парламентарната група.

„ Мирослав Иванов е един от доста свестните, доста изпълнителни и прави всичко по разпоредбите. Заради тази провокация беше хубаво да видя цялата си група и да покажем какъв брой ни е значим той като наш народен представител, да го подкрепим. И съм благополучен, че цялата група е доста единна “, разяснява Петков.

ГЕРБ-СДС, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи желаеха Иванов да си тръгне от поста на заместник-председател на Народно събрание, защото съгласно тях той не се оправя с воденето на съвещания. Напрежението сред него и опозицията породи предходната седмица, когато Иванов лиши думата на Десислава Атанасова от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР