След три дни дебати по актуализацията на бюджета за Държавното

...
След три дни дебати по актуализацията на бюджета за Държавното
Коментари Харесай

Хаосът с пенсиите: Трети ден депутатите гласуват актуализацията на ДОО

След три дни диспути по актуализацията на бюджета за Държавното публично обезпечаване се стигна до две оферти.

Едното е подкрепено от изключителната бюджетна комисия. То планува спомагателна добавка към всички пенсии за месеците октомври, ноември и декември, както и актуализация на пенсиите от 25 декември с 1.35 коефициент осигурителна тежест - покачване на минималната пенсия от 300 на 375 и на оптималната - от 1450 до 1500. Освен това от 1 октомври е препоръчано, нарастване на компенсацията за втора година майчинство от 650 лева

Има още едно предложение, което би трябвало да се гласоподава в Пленарна зала и на което Българска социалистическа партия държат твърдо - индексацията на пенсиите да не е от 25 декември, а от 1-ви октомври - дружно с добавките от 120 лв..

Дебатът от финансов се трансформира в политически и още веднъж се стигна до кавги, нападки, даже лични обиди и квалификации.

" Всички вие и ние декларирахме, че желаеме да влезем в това Народно събрание с цел да възстановим държавността, да възстановим законността, да създадем българския парламент да работи съгласно закона и съгласно правилника. Вие надминахте най уродливите практики на ГЕРБ. Те в никакъв случай не са си разрешавали на трето гласоподаване да вкарват трети отчет ", съобщи Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България ".

" Има право господин Свиленски, позволи единствено една неточност, че да възстановим държавността беше мото на Движение за права и свободи в тази акция, изписано на всички места, от първия до последния ден на всички наши документи и на рейса ", отговори Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Хубаво е Българска социалистическа партия да почнат да работят, тъй като господин Свиленски и изрича неистини, че Народно събрание приехме, НЕ, ВИЕ приехте, двете комунистически партии, Движение за права и свободи И ГЕРБ, ПРИЕХТЕ НЕЩО което би могло да докара до повдигане на налози и изтегляне на заеми, тъй като вие по този начин или другояче тая страна е фалирана единствено от комунистическо ръководство ", разяснява Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.



" Трябва да е ясно и още нещо, даже залата, болшинството като се изключи ГЕРБ, които имат предложение актуализацията да влезе във мощ от 1 октомври, а не от 25 декември, поддържат това предложение, би трябвало да е ясно, че до края на годината българските пенсионери няма да вземат обновени пенсии ", сподели Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Наистина има биполярно разтройство в някои от ПГ И това явно е групата на ГЕРБ. Нека да напомня групата на ГЕРБ предложи параграфът с актуализацията и преизчисляването на пенсиите да отпадне, отворете си предложенията г-жо Атанасова, вие сте срещу актуализацията, която предлага служебния кабинет ", Мая Манолова - ръководител на ПГ на ИБГНИ

" Тези дни нашите сътрудници от ГЕРБ попрекалиха с демагогията, тъй като те споделяха следното нещо през цялото време, няма потребност от актуализация на бюджета, дори споделяха герб че тази актуализация би трябвало да бъде оттеглена, тъй като един сътрудник изясни, че било като бъркане в контакта, а в този момент днеска ни изясняват др работи ", съобщи Мартин Димитров от " Демократична България ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР