След тази статия ще спите с резен лук на стъпалото

...
След тази статия ще спите с резен лук на стъпалото
Коментари Харесай

Как лук в чорапи може да промени живота ти

След тази публикация ще спите с комат лук на стъпалото си. Не вярвате? В обичайна китайска медицина съществува понятието „ мериадиани “ – това са канали, по които в тялото ви циркулира силата ци.

В акупунктурата се подтикват тъкмо тези меридиани и защото меридианите са свързани с избрани вътрешни органи, то те могат да се употребяват за лекуване на някои заболявания.

На стъпалата на краката на човек има към 7000 нервни окончания, които съгласно китайската доктрина са свързани с на практика всички вътрешни органи на организма.

Но има един проблем – силата която се изпраща посредством тези меридиани става пасивна, тъй като в наше време хората непрекъснато носят обувки. Затова меридианите би трябвало да се подтикват, а най-хубавите способи да се „ заземят “ са стоене върху голата земя с боси крайници или потреблението на елементарен лук.

Китайските лечители предлагат лукът да се нареже като салам (може да се употребява и чесън), да се сложат резените в плътни чорапи и да се натикан по този начин, че кръгчетата лук да са компактно към стъпалото.

И по този начин би трябвало да се спи. В допълнение към стимулирането на меридианите за по-добро протичане на силата ци, тази процедура убива микробите и бактериите на повърхността на кожата, а фосфорната киселина попада в кръвния поток и оказва помощ да се очисти.

Интересно е, че слагането на лук в чорапите, без разните там китайски истории за сила, поучават и доста други експерти по национална медицина.

Вярно, не за пречистване на меридианите, а в качеството на лек срещу настинка. Ползите от този способ са:

1. Може да прочистите кръвта си.

2. Всички нездравословни бактерии и микроби се унищожават безмилостно.

3. Краката ви към този момент няма да издават неприятна миризма. 

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР