След спорните си предложения за прекратяване на войната в Украйна,

...
След спорните си предложения за прекратяване на войната в Украйна,
Коментари Харесай

Мъск предлага Тайван да се превърне в „специален административен регион“ на Китай

След противоречивите си оферти за преустановяване на войната в Украйна, американският милиардер и основен изпълнителен шеф на „ Tesla “ Илон Мъск още веднъж провокира неспокойствие с нови хрумвания за разрешаване на спора в Тайван.

Правителството в Тайпе назова предлагането му да трансформира Тайван в " специфичен административен район " под китайско ръководство " недопустим ".

„ Зад това стоят единствено бизнес ползите на ръководителя на производителя на електрически коли „ Tesla “, който е мощно зает в Китай и подценява груповата воля на хората в Тайван “, съобщи представител на Съвета за връзки с континентален Китай (MAC) в изявление за " Financial Times ".

Китай преглежда демократичната островна република като част от Народната република и заплашва да завладее. За разлика от тях, 23-те милиона тайванци от дълго време се считат за самостоятелни.

Съединени американски щати се ангажират с отбранителните качества на Тайван. Руската инвазия в Украйна породи опасения, че Китай скоро може да предприеме сходни дейности против Тайван.

В изявлението Мъск назова спора към Тайван неминуем и сподели загрижеността си, че международната стопанска система ще претърпи тежък удар.

" Бих желал да благодаря на Илон Мъск за апела му за мир в Тайванския пролив и концепцията му да сътвори специфичен административен район за Тайван ", написа китайският дипломат в Съединени американски щати Цин в Туитър през уикенда. Той също по този начин даде обещание на Тайван " висока степен на автономност " като " специфичен административен район ".

Заради получената хвалба от Пекин, Tesla доближи върха си за продажби в Китай.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР