След сигнал на Сега Столична община обеща да изпрати нови

...
След сигнал на Сега Столична община обеща да изпрати нови
Коментари Харесай

София пусна нови указания за отсъствията от градините при грипа

След сигнал на " Сега " Столична община даде обещание да изпрати нови указания на детските градини и ясли в София за реда, по който ще се извиняват отсъствията на децата по време на грипната зараза. Много деца в детските градини, които имат по-големи братя и сестри възпитаници, сега са спрени от градина и натрупат отсъствия, тъй като градините и яслите не излязоха в грипна зараза. Неофициално в такива случаи градините извиняват по длъжностен път сходни отсъствия, само че Столична община излезе с категорично пояснение, че неприсъствието на децата може да се извинява единствено по два метода - с записка от родителите или с здравна записка.

В съответния случай това може съществено да ощети децата от подготвителните групи с по-големи братя и сестри, тъй като по разпоредба те имат право да отсъстват по фамилни аргументи най-много 10 дни в годината. Подготвителни се водят трета и четвърта група в градините. Грипната почивка, оповестена в София, е за 7 образователни дни и подаването на заявление за опрощение на тези отсъствия би изконсумирало съвсем целия разрешен интервал. Ограничение има и за първа и втора група, както и за яслите - 30 дни. Родителите с две деца учебна и предучилищна възраст всеобщо са последвали съвета на РЗИ-София да не пускат децата си на градина в този интервал макар че за детските заведения оповестената грипна почивка не важи.

За да не се стигне до сходно ощетяване, Столична община ще инструктира в допълнение шефовете на градини насъбраните по време на грипната зараза отсъствия по фамилни аргументи да бъдат изключени от статистиката за общия брой разрешени отъствия за годината, обясниха от кметството. Такава процедура публично съществува за интервалите, в които по-големите възпитаници са в постоянна почивка.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР