След по-малко от 40 години обликът на Земята коренно ще

...
След по-малко от 40 години обликът на Земята коренно ще
Коментари Харесай

До 2050 година светът ще е различен?

След по-малко от 40 години образът на Земята радикално ще се проемни. Скоростните темпове на изхабавяне на естествените енергийни запаси ще са единият фактор, който ще изиграе основна роля за носия международен ред, а от естествена позиция екологичният баланс на планетата ни ще бъде нарушен още веднъж поради привършване на запаси, само че в тази ситуация напълно тези на океана.

Оказва се, че след по-малко от 40 години светът може да се изправи пред цялостното заличаване на рибата с промишлено значение. Човешките дейности могат да се окажат пагубни за планетата ни, в случай че не бъдат подхванати основни промени в системата на рибната индустрия.

Изключително мрачната прогноза по отношение на бъдещето освен на живота на океана, само че и на цялата планета е на еколози, които излагат теориите си в тазгодишния отчет на Програмата за околна среда на Организация на обединените нации (UNEP).

 До 2050 година светът ще е друг?

Едва ли човечеството осъзнава пред каква огромна злополука е изправено, в случай че не промени международния екологичен ред, започвайки с икономическата уредба. В трудовете на самостоятелни специалисти, направени от Програмата за околна среда се преглеждат разнообразни аспекти на въздействието на търсенето върху главните естествени запаси, в които влизат енергоносителите, питейната вода и други.

 До 2050 година светът ще е друг?

В резултат на засиленият лов на риба запасите от риба на планетата са спаднали с 30 на 100, поради което еколозите считат, че към настоящия миг размерът на улова на риба надвишава с 50-60 на 100 допустимите граници. Световните еколози горещо предизвестяват да бъде преразгледана и изменена политиката във връзка с риболовната промишленост.

За да се резервира екологичният и обществен баланс, последният от които е обвързван с хората заети в риболовната промишленост, увеличението на рибните ресурси и опазването на околната среда, ни чака екологичен прелом. До 40 години рибата с промишлено значение ще изчезне, а към днешния миг може единствено да се гадае какви ще са последствията върху хората и планетата.

За над два милиарда поданици на Земята, главната част от които живеят в небогати страни, рибата е главен хранителен артикул и главен източник на скотски белтъчини. Ако тя изчезне ще изчезне и главният им източник на храна, което е предпоствка за нова международна рецесия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР