След пандемията връщането към нормалния начин на живот се превърна

...
След пандемията връщането към нормалния начин на живот се превърна
Коментари Харесай

Хикикомори - новото явление на социалните отшелници

След пандемията връщането към естествения метод на живот се трансформира в сложна задача за доста хора. В южните страни, където общностите са привикнали да живеят дружно, това не беше толкоз огромен проблем, само че има народи, в които цели общества не могат да се върнат с такава лекост към социализация. Това усили фрапантно общественото събитие хикикомори. 

Това може да е съседът, който наподобява изцяло естествен човек, само че зад това в началото усещане става дума за персона, която със седмици не излиза от дома, не се среща с никого онлайн и съществува напълно зад вратите на личния си дом.

Терминът хикикомори се появи в Япония за първи път през 1960-те. Някои социолози го разказват като психически резултат, а пък психолозигте - като обществен феномен, само че става дума за демонстрация и на социология, и на логика на психиката. Хората, избиращи стила на живот хикикомори живеят в обществена изолираност и са наричани още съвременни доброволни самотници. Изчислява се, че най-малко половин милион млади японци са избрали подобен живот и още половин милион са жителите на Япония на междинна възраст.

Министерството на здравеопазването, труда и благоденствието в Япония разказва хикикомори като положение, в което човек отхвърля да напусне дома на родителите си, не учи и не работи, изолира себе си от обществото и фамилията, нормално населява обособена стая най-малко за 6 месеца. Психиатрите пък дефинират хикикомори като проблем на късните 20-ет години в живота на обърканите младежи и отвод да пораснат. Психиатрите не откриват други патологични държания на хората, живеещи в хикикомори. Ето и останалите описания на този метод на живот:

* Човек прекарва по-голямата част от деня си всеки ден само вкъщи

* Избягва обществените контакти и обществените връзки от всевъзможен вид, даже онлайн

* Има обществено държание, което го обезличава и индивидът се усеща напълно неосезаем

* Това държание продължава най-малко 6 месеца

* Не се касае за меланхолия, тревога или друга психическа дисфункция, а става дума за обществено отдръпване

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР